Με πλούσια συζήτηση,πολύμορφες δραστηριότητες και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Μαθητικού Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Ηράκλειο Κρήτης

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση “με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28/4 το Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Ηράκλειο.Η πλατεία Ελευθερίας γέμισε από νωρίς το απόγευμα με δεκάδες μαθητές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΝΕ.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ξεκίνησαν με χαιρετισμό από την Στέλλα Κόρογλου μαθήτρια του 1ου ΓΕΛ (Καπετανάκειο) Ηρακλείου,η οποία απεύθυνε κάλεσμα από το βήμα του Φεστιβάλ στους συμμαθητές της σημειώνοντας: « Όλοι εμείς τα μέλη της ΚΝΕ παλεύουμε για την  νέα κοινωνία που καταργεί την αδικία ,την φτώχεια,τους πολέμους,τον φασισμό. Έλα μαζί μας! Δυνάμωσε την ΚΝΕ που αγωνίζεται με ιδανικά και αξίες που αντέχουν στο πέρασμα του χρόνου,με ιδέες που είναι ανίκητες,γιατί είναι αληθινές!»

Στον χώρο του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις για όλες τις ηλικίες.Οι μαθητές των Γυμνασίων στο στέκι τους συμμετείχαν στο επιδαπέδιο παιχνίδι με τίτλο : «ΗΠΑ-ΝΑΤΟ σας ξέρουμε καλά για κέρδη και πετρέλαια σκοτώνεται παδιά»,όπου συζήτησαν για τα αίτια που δημιουργούνται οι πόλεμοι,αλλά και για το πώς οι λαοί ενωμένοι μπορούν να φτιάξουν ένα κόσμο όπου η φτώχεια,οι πόλεμοι,ο φασισμός θα είναι παρελθόν. Ταυτόχρονα στο στέκι των ΕΠΑΛ,παρουσιάστηκε ένα κομμάτι από το πρότζεκτ που ετοιμάζουν οι μαθητικές οργανώσεις της ΚΝΕ στα ΕΠΑΛ του Ηρακλείου με τίτλο : «Μύθοι και πραγματικότητα για τα ΕΠΑΛ». Στην συζήτηση που ακολούθησε οι μαθητές συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο σχολείο αλλά και στην ζωή συνολικά. Ταυτόχρονα με τις συζητήσεις αρκετός κόσμος περνούσε  από το βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής που υπήρχε στον χώρο του Φεστιβάλ.

Στην συνέχεια στην κεντρική σκηνή ανέβηκε η σχολή πολεμικών τεχνών Κρητική Ακαδημία,που με την επίδειξη που ετοίμασε ξεσήκωσε μικρούς και μεγάλους θεατές. 

Ακολούθησε η κεντρική συζήτηση ,όπου παρουσιάστηκαν ερωτηματολόγια που διακινούσαν όλο το προηγούμενο διάστημα τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ στα σχολεία του Ηρακλείου. Ο λόγος δόθηκε στους μαθητές για να πούν την γνώμη τους για μια σειρά ζητήματα όπως το γιατί γίνονται οι πόλεμοι,ποιος φταίει για την κατάσταση που βιώνουν στο σχολείο αλλά και στο σπίτι.Στην συζήτηση αναδείχτηκε ο ρόλος του ΝΑΤΟ  αλλά και οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που δίνει δισεκατομμύρια για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, που έχει μετατρέψει την χώρα μας σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Ταυτόχρονα όμως οι μαθητές συζήτησαν για το πώς μπορεί να οργανωθεί ο αγώνας μέσα στα σχολεία,για να οργανωθεί η αντεπίθεση της νεολαίας.Τονίστηκε η ανάγκη να γίνουμε περισσότεροι αυτοί που παλεύομε για ένα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα και δεν θα εξοντώνει,να δυναμώσει η ΚΝΕ που παλεύει για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια,πολέμους,προσφυγιά με τον λαό,για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό.

Το πρόγραμμα έκλεισε με μουσικο-θεατρικό αφιέρωμα που είχε ετοιμαστεί με τίτλο : «Ξέρει να σκέφτεται»,εμπνευσμένο από τους στίχους του Μπ.Μπρέχτ.Στο αφιέρωμα οι μαθητές σατυρίζοντας αυτά που διδάσκει το σχολικό βιβλίο,ανέδειξαν με ευφάνταστο τρόπο τις αιτίες των πολέμων αλλά και την στάση που πρέπει να κρατήσει η νεολαία. Στην σκηνή ανέβηκαν οι Μix Grill μαθητικό συγκρότημα από μαθητές του 2ου ΓΕΛ,του Μουσικού σχολείου που τραγούδησαν ροκ τραγούδια που γράφτηκαν ενάντια στους πολέμους όπως το War Pigs ,το which side are you on ,που τραγουδιούνται εδώ και δεκαετίες από τους εργαζόμενους όλου του κόσμου.  Η συναυλία κράτησε μέχρι αργά το βράδυ με τους  Mix Grill να ανεβάζουν στην σκηνή και άλλους μαθητές που παίζουν μουσική για να παρουσιάσουν την δουλειά τους.

Οι εκδηλώσεις του μαθητικού Φεστιβάλ της ΚΝΕ  στο Νομό Ηρακλείου θα ολοκληρωθούν με την φεστιβαλική εκδήλωση στις Μοίρες,το Σάββατο 5 Μαϊου στην πλατεία Ομόνοιας.

Το ραντεβού από όλους ανανεώθηκε για την Τρίτη 1η Μάη στο ίδιο μέρος, στην Πλατεία Ελευθερίας,στις 10 π.μ στην απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών σωματείων.”

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook