Δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του ο ιερέας του ναού Λάρισας, όταν λίγο πριν ξεκινήσει τη βάπτιση διαπίστωσε ότι «απουσίαζε» η κολυμπήθρα. Άγνωστοι μπήκαν στο ναό και την αφαίρεσαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Τελικά χρησιμοποιήθηκε μία «εφεδρική» κολυμπήθρα για να τελεστεί το μυστήριο αλλά, όπως φαίνεται και από το συγκεκριμένο περιστατικό, η κατάσταση με του γνωστούς «κυνηγούς χαλκού» που… κυνηγούν σε όλη την Ελλάδα, αφαιρώντας οτιδήποτε έχει χαλκό, έχει ξεφύγει τελείως.

Το γεγονός καταγγέλθηκε στην αστυνομία η οποία και αναζητά τους δράστες.

Κλοπές αντικειμένων που περιέχουν χαλκό σημειώνονται τακτικά και στον νομό Λάρισας αλλά η αφαίρεση κολυμπήθρας είναι πρωτοφανές γεγονός.

Η τιμή του χαλκού τον τελευταίο καιρό έχει ανέβει κατακόρυφα, έχοντας ξεπεράσει τα 8.500 δολάρια ανά τόνο, με αποτέλεσμα το ζήτημα που έτσι και αλλιώς παρατηρείται, να έχει πάρει οξυμένες διαστάσεις.

Από καπάκια υπονόμων, μέχρι κάγκελα από προστατευτικά κιγκλιδώματα γεφυρών, αλλά και μετασχηματιστές από εργοστάσια και κολόνες της ΔΕΗ, η γραμμές και καλώδια του ΟΣΕ αλλά και κάθε άλλο αντικείμενο που περιέχει χαλκό εκτείνεται η… δραστηριότητα αυτών που κυνηγούν στον χαλκό. Ενώ έχει σημειωθεί ακόμη και αφαίρεση καμπάνας από εκκλησία!

Όσο για την συγκεκριμένη κολυμπήθρα η αξία της σε χαλκό υπολογίζεται στα 1.200 ευρώ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook