Η Τουρκία διακόπτει πλήρως τις εμπορικές και στρατιωτικές σχέσεις της με το Ισραήλ, όπως επίσης και τη συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας,  δήλωσε την Τρίτη ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος προσέθεσε ότι «εφεξής τουρκικά πλοία θα πλέουν συχνότερα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου». «Η περιοχή δεν μας είναι άγνωστη», προσέθεσε αναφερόμενος στις  βάσεις που διατηρεί η Τουρκία στο Ακσαζ και στην Αλεξενδρέττα.

O τούρκος πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι θα απελαθούν περισσότεροι ισραηλινοί διπλωμάτες, οι οποίοι θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα ως την Τετάρτη.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Ερντογάν είπε ακόμη ότι ίσως επισκεφθεί σύντομα τη Γάζα και ότι θα λάβει τη σχετική απόφαση μετά την επίσκεψή του στην Αίγυπτο, αργότερα αυτό το μήνα.

Ως γνωστόν, οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν επιδεινωθεί με αφορμή την υπόθεση του τουρκικού πλοίου Mavi Marmara και την άρνηση του Ισραήλ να ζητήσει συγγνώμη για το θάνατο εννέα τούρκων πολιτών κατά την έφοοοοδο ισραηλινών κομάντο στο στολίσκο των πλοίων που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Την περασμένη εβδομάδα, η Τουρκία ανακοίνωσε την απέλαση του ισραηλινού πρεσβευτή από την Αγκυρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook