Παρουσία λίγων  εκπροσώπων φορέων και  πολλών Ρώσων με φωτογραφίες νεκρών συγγενών τους, η εκδήλωση στο Ηρώο της πόλης των Χανίων

Η 9η Μαΐου γιορτάζεται παγκοσμίως ως η ημέρα της μεγάλης αντιφασιστικής νίκης των λαών κατά του άξονα και ως ημέρα λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Και ενώ στην Ελλάδα, η επέτειος αυτή έχει καταλήξει να τιμάται σε ένα στενό κύκλο με τυπικές εκδηλώσεις, σε άλλες χώρες, όπως στην Ρωσία, οι εκδηλώσεις είναι λαμπρές και στην μνήμη των εκατομμυρίων νεκρών.

Χαρακτηριστική ήταν η σημερινή εκδήλωση στο Ηρώο της πόλης των Χανίων η οποία διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα με την παρουσία ελάχιστον εκπροσώπων τοπικών φορέων και φυσικά εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων, παρουσία του Ακόλουθου Άμυνας της Ρώσικης Πρεσβείας στην Αθήνα, Συνταγματάρχη Demianov Sergey.

Και ενώ όλα ακολουθούσαν τα καθιερωμένα μιας τελετής,  με επιμνημόσυνη δέηση, ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση εθνικού ύμνου, ξαφνικά εμφανίστηκε μια ομάδα Ρώσων πολιτών, κρατώντας σημαίες, πλακάτ και φωτογραφίες συγγενών τους που σκοτώθηκαν στον Β’ Π.Π. οι οποίοι και έδωσαν την τιμή που πραγματικά αξίζει στην επέτειο αυτή.

 

Μετά το Ηρώο ακολούθησε επίσκεψη και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ρώσων πεσόντων στρατιωτικών που υπάρχει στο κοιμητήριο του Αγίου Λουκά

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook