Το Γραφείο Κρήτης της Εφορίας Εναλίων Αρχαιοτήτων έχει έναν (1) υπάλληλο που είναι και Διευθυντής του…εαυτού του

Ιδιαίτερα έντονο φαίνεται πως είναι το ενδιαφέρον για τους αρχαιολογικούς θησαυρούς που κρύβουν τα νερά της θάλασσας στην Δυτική Κρήτη.
Αυτό  καταδυκνείει η συμμετοχή στην ημερίδα που διοργάνωσαν  η Ιστορική, Λαογραφική και Αρχαιολογική Εταιρεία Κρήτης, Ο Σύλλογος Οι Φίλοι του Βυθού και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων  το απόγευμα της Παρασκευής  με θέμα «Ναυαγισμένα αρχαία φορτία στα δύσκολα νερά της Δυτικής Κρήτης».

Στην εκδήλωση ομιλητές ήταν ο Θεοτόκης Θεοδούλου, αρχαιολόγος Διευθυντής του Γραφείου Κρήτης της Εφορίας Εναλίων Αρχαιοτήτων , και ο Βασίλης Σαμολαδάς, καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Χανίων Οι Φίλοι του Βυθού.

«Η ναυτική παράδοση και η σημασία της περιοχής για τη ναυτιλία ήταν και συνεχίζει να είναι ιδιαίτερη και αυτό μπορεί να το διαγνώσει κανείς και μέσα από τις υλικές μαρτυρίες» ανέφερε στους δημοσιογράφους ο κ. Θεοδούλου, επισημαίνοντας πως τα ναυάγια που είναι γνωστά έχουν μελετηθεί σε έναν βαθμό αλλά υπάρχει ακόμη πολύ έδαφος για περαιτέρω μελέτες.

 

Ερωτώμενος για το προσωπικό που διαθέτει το Γραφείο Κρήτης της Εφορίας Εναλίων Αρχαιοτήτων, ο κ. Θεοδόυλου αποκάλυψε πως είναι Διευθυντής του…εαυτού του!

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook