Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει πεζοπορική εξόρμηση στους νότιους πρόποδες του όρους Δίκτη, στα Λασιθιώτικα Όρη, από το οροπέδιο Καθαρό στο πευκοδάσος του Σελάκανου, το μελισσόκηπο της Κρήτης και στην γύρω περιοχή, το τριήμερο από 26 έως και 28 Μαΐου 2018.

Οι συμμετέχοντες στην εξόρμηση αυτή, θα πραγματοποιήσουν τις παρακάτω δραστηριότητες, το Σάββατο θα πεζοπορήσουν στην διαδρομή από το οροπέδιο Καθαρού μέχρι τον οικισμό του Σελάκανου, που βρίσκεται σε υψόμετρο 850 μέτρων, την Κυριακή θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο δραστηριότητες, ή να πραγματοποιήσουν πολύωρη ανάβαση στην κορυφή Σπαθί, υψ. 2.148 μέτρα ή να επισκεφτούν το σπήλαιο της Νεραϊδογούλας, μέσα στο πευκοδάσος του Σελάκανου, σε υψόμετρο 1.320 μέτρων, ενώ την Δευτέρα θα έχουν τη δυνατότητα να πεζοπορήσουν στο φαράγγι του Παρσά, που καταλήγει στο σχεδόν εγκαταλελειμμένο Μεταξοχώρι και από εκεί θα συνεχίσουν στο Μινωικό μονοπάτι, που καταλήγει στους Μύθους.

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί του Σαββάτου 26/ 05, ώρα 08:00 π.μ. κι επιστροφή αργά το βράδυ της Δευτέρας 28/05. Οι διανυκτερεύσεις θα γίνουν είτε σε ενοικιαζόμενα δωμάτια σε τοπικό ξενώνα, είτε στο ύπαιθρο, οπότε οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν μαζί τους ατομικά εφόδια διανυκτέρευσης.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647, ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr., μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης 24/05. Αρχηγοί της εξόρμησης είναι οι κ. κ. Ελευθερία Λουπασάκη και Γεώργιος Πενθερουδάκης.   

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook