Μια βραδιά γεμάτη από τις μελωδίες και τα τραγούδια του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη θα είναι η 19η Σεπτεμβρίου όπου στις 9.30 το βράδυ θα ξεκινήσει στο Παγκρήτιο Στάδιο η συναυλία που διοργανώνει προς τιμήν του ο Γ. Σ Εργοτέλης.

Την Τετάρτη το μεσημέρι σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου δόθηκε συνέντευξη τύπου για αυτή την πολύ μεγάλη συναυλία στην οποία θα δώσει το παρόν και ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης . Για την συναυλία και τον λόγω που γίνεται αυτή η εκδήλωση μίλησαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Διεθνής Ένωσις Εργοτέλης Απόστολος Παπουτσάκης, οι γνωστοί καλλιτέχνες Σοφία Παπάζογλου και Παναγιώτης Πετράκης που θα τραγουδήσουν στη συναυλία μαζί με τους Δημήτρη Μπάση , Γλυκερία και την Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», καθώς και ο διοργανωτής της εκδήλωσης κ. Νίκος Παπαδάκης.

Πρώτος έλαβε το λόγο ο Απόστολος Παπουτσάκης, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά και την τιμή για αυτή την εκδήλωση: «Προαναγγέλλουμε ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα των τελευταίων ετών στην Κρήτη. Τη Δευτέρα 19 του Σεπτέμβρη θα έχουμε όλοι μας την ευκαιρία να θαυμάσουμε από κοντά τη μουσική του κορυφαίου Μίκη Θεοδωράκη. Του ανθρώπου που αποτελεί σημείο αναφοράς για τη χώρα μας σε όλο τον κόσμο. Του ανθρώπου που με τη σπίθα του εδώ και δεκαετίες έχει ανάψει τις φλόγες της κοινωνικής έγερσης και της ευαισθητοποίησης.
Πριν από 45 χρόνια, ο μεγάλος Μίκης συναντήθηκε με τον Εργοτέλη σε εκείνη τη συναυλία στο Μαρτινέγκο. Ήταν 6 Αυγούστου του 1966. Εποχή δύσκολη. Εποχή ταραχώδης. Εκείνη η συναυλία αποτέλεσε την αιτία να χαρακτηριστεί ο Εργοτέλης ως σωματείο που δρα αντεθνικώς, με αποτέλεσμα να διωχθεί στη συνέχεια από τη χούντα και να εξοντωθεί. Ο Εργοτέλης, όμως, δεν θα μπορούσε να μη ξαναβρεί το δρόμο του. Γιατί είναι ιδέα, είναι αντίληψη, είναι τρόπος ζωής. Ο Εργοτέλης ξαναβρήκε το δρόμο του και όλοι όσοι γίναμε κοινωνοί της ιδέας του αισθανθήκαμε την ανάγκη να αναδείξουμε το ένδοξο παρελθόν του.
Σημείο αναφοράς στην πορεία αυτή των 82 χρόνων αποτελεί και ο μεγάλος Μίκης. Οι προσπάθειές μας να τον έχουμε εδώ μαζί μας στις εκδηλώσεις για τα 80 χρόνια του συλλόγου μας, αλλά και στην παρουσίαση του βιβλίου της ιστορίας δυστυχώς δεν είχαν αποτέλεσμα. Τελικά φτάσαμε στο σημείο, ο τεράστιος αυτός καλλιτέχνης, αυτή η αυτόφωτη προσωπικότητα να μας κάνει τη τιμή να τον τιμήσουμε και να είναι παρών. Εκείνος ζήτησε συγγνώμη για τα όσα άθελά του προκλήθηκαν στον Εργοτέλη έπειτα από εκείνη του συναυλία του 1966. Όλοι εμείς έχουμε χρέος να τον ευχαριστήσουμε για ό,τι πρόσφερε και προσφέρει στην Ελλάδα, στη δημοκρατία, στους κοινωνικούς αγώνες, στην τέχνη και στην γνήσια ανυστερόβουλη πολιτική.
Η λαϊκή ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» θα συμπράξει με σπουδαίους καλλιτέχνες και όλοι μαζί θα μας χαρίσουν μια ανεπανάληπτη βραδιά. Το Παγκρήτιο θα γεμίσει με ήχους και στίχους διαχρονικούς και πάντα επίκαιρους, όπως μόνο ο μεγάλος Μίκης Θεοδωράκης κατάφερε να αναδείξει. Σας περιμένουμε όλους εκεί. Οι πρώτοι διακόσιοι που διαθέτουν κάρτα ανεργίας θα πάρουν δωρεάν εισιτήριο από τα γραφεία της ΠΑΕ».

Ο διοργανωτής της συναυλίας Νίκος Παπαδάκης στάθηκε στα κοινά που έχουν ο μεγάλος καλλιτέχνης με τον Εργοτέλη, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο σύλλογος στα χρόνια της δικτατορίας με αφορμή την παραχώρηση του γηπέδου στον Μίκη Θεοδωράκη για την ιστορική του συναυλία, τις προσπάθειες που κατέβαλε ο σύλλογος για να μπορέσει να ορθοποδήσει, ενώ ανέφερε τις μεγάλες προσπάθειες που έγιναν από όλους προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συναυλία.

Παίρνοντας τον λόγο η Σοφία Παπάζογλου τόνισε: «Είναι μεγάλη χαρά και συγκίνηση για όλους μας να δίνουμε το παρών σε μια τέτοια συναυλία προς τιμή ενός μεγάλου Έλληνα όπως είναι ο Μίκης Θεοδωράκης. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό προκειμένου η συναυλία να έχει τη λάμψη που της αξίζει. Θα πούμε τραγούδια από όλο μουσικό φάσμα του Μίκη και προσκαλούμε όλο τον κόσμο να μας τιμήσει με την παρουσία του».

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Πετράκης ανέφερε: «Με μεγάλη χαρά βλέπουμε να γίνεται το πάντρεμα μεταξύ του αθλητισμού και του πολιτισμού που είναι ίσως οι τελευταίες μεγάλες αξίες που υπάρχουν πλέον. Η ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης” με δυσκολίες προσπαθεί να συνεχίσει την πορεία της και όλοι εμείς αισθανόμαστε ότι “φυλάμε Θερμοπύλες”. Μεγάλοι ποιητές οι οποίοι μελοποιήθηκαν από τον Μίκη, θα γεμίσουν τη βραδιά σε μια συναυλία που θέλουμε να μείνει αξέχαστη σε όλους».

Τα εισιτήρια της συναυλίας αναμένεται να τεθούν στη διάθεση του κοινού από αύριο το απόγευμα και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να τα προμηθεύονται από το Μαρτινέγκο . τα γραφεία του Εργοτέλη στη Στεργιογιάννη 1, καθώς και από ειδικό κιόσκι που θα στηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας.

Η τιμή του εισιτηρίου μέχρι και τις 18 του μηνός όπου θα γίνεται η προπώληση τους θα είναι 15 ευρώ ενώ για όσους επιλέξουν να πάρουν εισιτήριο την ημέρα της συναυλίας το κόστος θα ανέβει στα 20 ευρώ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook