Στο πλαίσιο της εκστρατείας «Ας καθαρίσουμε την Ευρώπη» (4-25 Μαϊου 2018) της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος – HELMEPA, πραγματοποιήθηκε χθες καθαρισμός  του πυθμένα της λιμενολεκάνης του λιμένα Χερσονήσου.

Ο συντονισμός έγινε απΒ’ Λιμενικού Τμήματος Χερσονήσου σε συνεργασία με το Δήμο Χερσονήσου, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χερσονήσου και την εθελοντική συμμετοχή επαγγελματιών δυτών, ιδιοκτητών επαγγελματικών και ερασιτεχνικών σκαφών και επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, η δράση αυτή αφορούσε στον υποβρύχιο καθαρισμό του πυθμένα της θαλάσσιας λιμενολεκάνης από απορρίμματα (φερτά υλικά),  αλλά και τον καθαρισμό του περιβάλλοντα χώρου των λιμενικών εγκαταστάσεων. Η δράση ήταν απόλυτα επιτυχημένη, καθώς έγινε περισυλλογή φερτών υλικών βάρους άνω του ενός τόνου.

Ο Δήμος Χερσονήσου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χερσονήσου, συγχαίρουν τη Διοικητή κ. Αθανασία Περισυνάκη και το προσωπικό του Β’ Λιμενικού Τμήματος Χερσονήσου για τον άριστο συντονισμό της δράσης και ευχαριστούν θερμά τους:

Απόστολο Βουγιούκα , ιδιοκτ. καταδυτικού  κέντρου
Βουρεξάκη –Ανδρεαδάκη , ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων πλοιαρίων
Γεώργιο Βουτσαλά (Μπλομπλός)
Γεώργιο Γεωργαντά, ιδιοκτ. καταδυτικού  κέντρου
Ευάγγελο Γκερεδάκη,   ιδιοκτ. καταδυτικού κέντρου
Αντώνη Κασαπάκη, ιδιοκτήτη ενοικιαζόμενων πλοιαρίων
Βασίλη Κονοφάο, ιδιοκτήτη επαγγ. πλοίου αναψυχής
Κοσμά Κουτεντάκη, ιδιοκτήτη επαγγ. πλοίου  αναψυχής
Κων/νο Παπαδόπουλο, ιδιοκτ. καταδυτικού  κέντρου
Νικόλαο Ψυχογιό, ιδιοκτ. καταδυτικού  κέντρου
Creta Maris, Ξενοδοχειακή Μονάδα
 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Θεόδουλο Θεοτόκη, αρχαιολόγο του Γραφείου Εναλίων Αρχαιοτήτων Κρήτης, που είχε την επίβλεψη – επιστασία, ώστε οι  παραπάνω εργασίες να υλοποιηθούν εντός του πλαισίου προστασίας των εναλίων αρχαιοτήτων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook