Συνάντηση για τα θέματα του Πολιτισμού στην Κρήτη είχαν σήμερα στην Περιφέρεια, ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης με την Βουλευτή – αρμόδια τομεάρχη για θέματα πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας Όλγα Κεφαλογιάννη. 

Στην συνάντηση ο κ. Αρναουτάκης με την κ. Κεφαλογιάννη συζήτησαν όλα τα προωθούμενα έργα στον πολιτισμό στην Κρήτη, όπως και για τη διασύνδεση του πολιτισμού με τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα, εξέλιξη που θα συμβάλει στην ανάπτυξη του νησιού. « Ο πολιτισμός είναι η δύναμη μας και είναι ανάγκη να υπάρξει η διασύνδεση » είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.

Ο κ. Αρναουτάκης καλωσορίζοντας την Όλγα Κεφαλογιάννη δήλωσε ότι είναι μια Κρητικιά που διαπρέπει στην Αθήνα και ότι πάντα υπάρχει εξαίρετη συνεργασία και θέλουμε τη στήριξη της. 

Η κ. Κεφαλογιάννη  από την πλευρά της εξέφρασε τη χαρά της που βρίσκεται στην Κρήτη τον τόπο καταγωγής της και που είχε εποικοδομητική συνεργασία με τον κ. Αρναουτάκη όπως και στο παρελθόν. Η κ. Κεφαλογιάννη ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την ενημερωτική συνάντηση στα θέματα πολιτισμού στην Κρήτη, ενώ στις δηλώσεις της στα ΜΜΕ αναφέρθηκε στην πρόσφατη ερώτηση της στο Υπουργείο Πολιτισμού την κατάσταση στα μουσεία, μνημεία επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα στη στελέχωση καθώς δεν έγινε έγκαιρα η διαδικασία της προκήρυξης για να υπάρξει στελέχωση με το εποχικό προσωπικό κ.α.

Η κ. Κεφαλογιάννη άσκησε κριτική στο Υπουργείο για την κατάσταση που παρατηρείται,  λέγοντας επίσης ότι « τα έργα πολιτισμού από πλευράς Υπουργείου παραμένουν στάσιμα παρά τον προγραμματισμό της Περιφέρειας  και ότι η πρόθεση μας σήμερα είναι  να συζητήσουμε πώς μπορούμε και εμείς από τη δική μας  θέση να δώσουμε μία ώθηση έτσι ώστε να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα της Κρήτης που δυστυχώς μένουν στάσιμα από ολιγωρία του υπουργείου. Βεβαίως  εμβληματικά είναι τα τρία μουσεία στην Κρήτη που πρέπει να προχωρήσουν, αναφέρομαι στο Μουσείο Χανίων, του Αγίου Νικολάου και κυρίως της Μεσσαράς  που υπάρχει μόνο ουσιαστικά ως ένα κουφάρι γιατί δεν έχει προχωρήσει τίποτα απολύτως και ένα ζήτημα που απασχολεί την Κρήτη ». 

Η κ. Κεφαλογιάννη επίσης αναφέρθηκε στο θέμα της ένταξης της Σπιναλόγκα στα μνημεία της UNESCO αλλά και στη διασύνδεση του πολιτισμού με τον τουρισμό λέγοντας :  « εμβληματικό έργο είναι το θέμα της ένταξης της Σπιναλόγκα στα μνημεία της UNESCO κάτι που έχει ξεκινήσει εδώ και σχεδόν μία δεκαετία, είχε πάρει μία πολύ καλή πορεία και είναι πολύ σημαντικό όλοι μας από όποια θέση βρισκόμαστε να βοηθήσουμε έτσι ώστε αυτό το μοναδικό μνημείο να ενταχθεί και αυτό στον κατάλογο της πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Νομίζω θα είναι και αυτό άλλη μία πολύ καλή καταγραφή για την Κρήτη, για το τί είναι ο τόπος ο οποίος συνδυάζει το πολιτιστικό απόθεμα, την πολιτιστική δημιουργία και τον τουρισμό. Διότι από την σύζευξη του πολιτισμού με τον τουρισμό πιστεύουμε ότι η χώρα μπορεί πραγματικά στο σχέδιο της, το αναπτυξιακό για την επόμενη μέρα να δει να δημιουργούνται θέσεις εργασίας   και πολλές ευκαιρίες για τους νέους».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook