Με ανακοίνωση του ο Τομέας Υγείας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου επιτίθεται στον Δήμο με αφορμή την έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο της δημιουργίας ΤοΜΥ.

Στην ανακοίνωση επιτίθεται με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του Δήμου Ηρακλείου αναφέροντας μεταξύ άλλων πως “το ΤοΜΥ με ξένα κόλλυβα του Δήμου”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

 

Η δημιουργία Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Φροντίδας αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμιστικές ανάγκες στο χώρο της Υγείας Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, το Υπουργείο και οι διορισμένες διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών απεργάζονται κάθε τρόπο να παρουσιάσουν σαν «εφικτό και υλοποιήσιμο» το σχέδιο τους με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤοΜΥ), χωρίς εξασφαλισμένη μόνιμη χρηματοδότηση και χωρίς τη συναίνεση των επαγγελματιών υγείας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι υπόσχονταν 239 έτοιμες δομές σε 65 αστικά κέντρα μέχρι το τέλος του 2017. Πρόσφατα έλεγαν ότι μέχρι το τέλος Μαίου του 2018 θα είναι ανοικτές λιγότερες από… 40 ΤοΜΥ.

Η «εμβληματική» αυτή σοσιαλιστική μεταρρύθμιση στο χώρο της πρωτοβάθμιας κολλάει, εκτός των άλλων, και στο γεγονός ότι η γενικότερη οικονομική αποτυχία των κυβερνητικών επιλογών , δεν επιτρέπει εξασφάλιση ικανών πόρων (παρά μόνο για δύο έτη χρηματοδότηση απο την Ευρωπαϊκή Ένωση), με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν δυνατότητες εξασφαλισμένης μισθοδοσίας προσωπικού (η αποδοχή των πολυδιαφημισμένων θέσεων από τους ιατρούς ήταν λιγότερο από 30%) καθώς και πόροι για κτιριακές εγκαταστάσεις.

Μέσα σε αυτή τη γενικότερη δυστοκία – και υπό την πίεση ανειλημμένων μνημονιακών υποχρεώσεων, η Κυβέρνηση και η Διοίκηση της 7 ης ΥΠΕ φαίνεται πως βρήκε πρόθυμους  και ανοιχτοχέρηδες συμμάχους την Δημοτική Αρχή Ηρακλείου να της παραχωρήσει το χώρο, που στεγάζεται το Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο στο χώρο του Τάλως (παραλιακή). Θα δημιουργηθεί δηλαδή άλλη μία ΤοΜΥ στην πόλη μας, χρησιμοποιώντας ακόμα και στελεχιακό προσωπικό από το Δήμο και που θα πληρώνουν οι Δημότες Ηρακλείου από τα δημοτικά τέλη το κόστος ενοικίου, συντήρησης του κτιρίου κλπ λειτουργικά έξοδα , δηλαδή … τζάμπα ξύδι, γλυκό σαν μέλι… 

Από την άλλη η Δημοτική Αρχή εμφανίζεται να στηρίζει με δημοτικούς πόρους μια επιλογή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που έχει χαρακτηρισθεί όχι μόνο από την αντιπολίτευση αλλά και κυρίως από τους Επιστημονικούς φορείς–Ιατρικούς συλλόγους ως αποτυχημένη και αναποτελεσματική που δεν προάγει το υγειονομικό σύστημα και την Υγεία των Πολιτών.

Οι σχεδιαστές της πολιτικής υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, όσους όψιμους βαστάζους και αν βρουν, πρέπει να καταλάβουν ότι δεν δημιουργείται Δημόσιο Σύστημα Υγείας με ξένα κόλλυβα. Ο Έλληνας πολίτης απαιτεί και δικαιούται την καλύτερη δυνατή ανταπόδοση των ήδη υψηλών φορολογικών καταβολών του. Μόνο η Νέα Δημοκρατία με το πραγματικά μεταρρυθμιστικό, κοστολογημένο φιλελεύθερο πρόγραμμα της μπορεί να εγγυηθεί αξιόπιστη και ανταποδοτική Πρωτοβάθμια Υγεία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook