Επιστολή διαμαρτυρίας για την διακοπή των προγραμμάτων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, έστειλε στους υπουργούς Οικονομίας και Εργασίας, το Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Στην επιστολή προς τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουτρουμάνη αναφέρονται τα εξής :

"Tην ώρα που οι εργαζόμενοι πλήττονται από άδικα και αντικοινωνικά μέτρα η διοίκηση του ΟΕΚ (Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας) εδώ και αρκετό καιρό έχει παγώσει τα προγράμματα στεγαστικής συνδρομής, λόγω χρηματοπιστωτικού προβλήματος στον οργανισμό, σε μια εποχή μάλιστα που η ανεργία στον κλάδο της οικοδομής χτυπάει «κόκκινο».

Είναι απαράδεκτο την ώρα που ο οργανισμός εισπράττει εισφορές από τους εργαζόμενους και μάλιστα ποσά καθόλου ευκαταφρόνητα, να τους στερεί το δικαίωμα των παροχών. Εάν ο ΟΕΚ αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα γι’ αυτό δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση οι εργαζόμενοι.

Είναι απαράδεκτο το ΙΚΑ να παρακρατεί από τον ΟΕΚ οφειλές εκατομμυρίων Ευρώ και ο Οργανισμός να παγώνει τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας, ακόμη και δόσεις εγκεκριμένων δανείων με αποτέλεσμα συνάδελφοι μας να βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση."