Η γυναίκα είχε τραυματιστεί σοβαρά και το πόδι της χρειάστηκε ακρωτηριασμό
Τι θα αισθανόσασταν εάν μπροστά στα μάτια σας συνέβαινε ένα φρικτό ατύχημα, π.χ. εάν μια γυναίκα έπεφτε στις ράγες του τρένο σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό την ώρα που περνούσε ένα τρένο, με αποτέλεσμα να της «λιώσει» το πόδι; Ανησυχία, συμπόνια για τη γυναίκα, άγχος για το πώς θα μπορούσατε ενδεχομένως να τη βοηθήσετε;

Κανένα από αυτά τα συναισθήματα δεν ένιωσε ένας άνδρας, ο οποίος βλέποντας την σκηνή που περιγράφεται παραπάνω να εκτυλίσσεται μπροστά του το μόνο που σκέφτηκε ήταν πως η περίσταση απαιτούσε μια… αναμνηστική selfie. 

Το περιστατικό σημειώθηκε στη βόρεια Ιταλία και πιο συγκεκριμένα στον σιδηροδρομικό σταθμό Piacenza. Την ώρα που το θύμα του ατυχήματος, μια Καναδή τουρίστρια, δεχόταν τις πρώτες βοήθειες από τους τραυματιοφορείς που πάσχιζαν να σταματήσουν την αιμορραγία (αργότερα χρειάστηκε ακρωτηριασμός του ποδιού της) ένας άνδρας πλησίασε στην άκρη της αποβάθρας και έκανε το αδιανόητο: Πόζερε χαμογελαστός για μια πανηγυρική selfie, κάνοντας μάλιστα με τα δάχτυλά του το σήμα της νίκης!

Παρών εκείνη τη στιγμή ήταν ο δημοσιογράφος μιας τοπικής εφημερίδας, ο Τζιόρτζιο Λάμπρι, ο οποίος – μην μπορώντας να πιστέψει στα μάτια του – σήκωσε τον φωτογραφικό του φακό και τράβηξε τον αναίσθητο άνδρα. Αργότερα πόσταρε ο ίδιος την φωτογραφία στα social media με τη λεζάντα «Έχουμε χάσει κάθε αίσθηση ηθικής».

Όπως αποκάλυψε στα τοπικά ΜΜΕ ο δημοσιογράφος και αυτόπτης μάρτυρας, οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες πλησίασαν αμέσως μετά τον άνδρα και τους ζήτησαν να διαγράψει τη φωτογραφία του ατυχήματος από το τηλέφωνό του, κάνοντάς του παράλληλα μια αυστηρή σύσταση. Παραμένει άγνωστο βέβαια κατά πόσο μια απλή σύσταση θα μπορούσε ποτέ να κάνει έναν τέτοιο άνθρωπο να συνειδητοποιήσει τι έκανε, πόσο μάλλον να ντραπεί πραγματικά για τον εαυτό του…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook