Επίσκεψη στο δεύτερο κέντρο Υγείας των Χανίων,  πραγματοπολιησε σήμερα, ο γραμματέας του “Κινήματος Αλλαγής”, Μανώλης Χριστοδουλακης μαζί μέλη του κινήματος από τα Χανιά.

Γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, κοινωνικοί λειτουργοί και επισκέπτες υγείας, συνομίλησαν με τον κ. Χριστοδουλακη, τονίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά αλλά και τις βελτιώσεις που θα πρέπει να γίνουν.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης, Καρδιολόγος, ανέφερε ότι η καρδιολογική μονάδα λειτουργεί, κανονικά και υπολείπονται λίγα μηχανήματα ώστε να είναι πλήρως εξοπλισμένη.   Από την πλευρά του ο κ. Μπραουδάκης, Παιδιατρος, τόνισε ότι η έλλειψη προσωπικού σε συνδυασμο με το. Μικρό αριθμό ασθενών που αντιστοιχεί στον κάθε γιατρό (1500 ατομα για κάθε παιδίατρο, 2250 για κάθε γιατρό, παθολόγο, καρδιολόγο κλπ). Παράλληλα, το όριο εγγραφής των ασθενών σε κάποιους γιατρούς έχει ήδη εξαντληθεί, δημιουργώντας προβλήματα στους πολίτες που θέλουν να εξυπηρετηθούν.  

«Η λειτουργία του κέντρου υγείας είναι να αποσυμφορήσει το νοσοκομείο, ωστόσο λόγω του μειωμένου προσωπικού και του χρόνου εξέτασης που αντιστοιχεί σε κάθε ασθενή (15 λεπτά) δημιουργούνται τεράστιες ουρές ενώ οι ασθενείς συχνά είναι δυσαρεστημένοι. Ακόμη, θα ήταν καλό η δομή, να λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο ώστε να μην επιφορτίζεται το νοσοκομείο με περιστατικά που δεν είναι επείγοντα», τόνισε ο κ. Μπραουδακης. 

 Αναφορικά με τον τομέα των κοινωνικών λειτουργών, οι εργαζόμενες δήλωσαν ότι το έργο τους είναι σημαντικό καθώς πραγματοποιούν ενημερώσεις σε σχολεία, οργανώνουν προγράμματα για κοινωνικά θέματα που άπτονται της υγείας, όπως το αλκοόλ, τα ναρκωτικά, αλλά και αλλά σημαντικά ζητήματα.

Από την πλευρά του ο κ. Μπραουδακης, Παιδιατρος, τόνισε την έλλειψη προσωπικού σε συνδυασμο με τον μικρό αριθμό ασθενών που αντιστοιχεί στον κάθε γιατρό (1500 ατομα για κάθε παιδίατρο, 2250 για κάθε γιατρό, παθολόγο, καρδιολόγο κλπ). Παράλληλα, το όριο εγγραφής των ασθενών σε αρκετούς γιατρούς έχει ήδη εξαντληθεί, δημιουργώντας προβλήματα στους πολίτες που θέλουν να εξυπηρετηθούν. 

Ο κ. Χριστοδουλάκης, επισκέφθηκε και την Αντιπεριφέρεια, ενώ συνομίλησε και με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απόστολο Βουλγαράκη. “Συναντηθήκαμε σήμερα, με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, συζητήσαμε όλα τα θέματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε συνδυασμό και με το νομοσχέδιο, της Κυβέρνησης και του κ. Σκουρλέτη, το οποίο επιχειρεί την διάλυση της Αυτοδιοίκησης, σε επίπεδο Περιφέρειας και σε επίπεδο Δήμων. Στη συνέχεια, συζητήσαμε για το Κίνημα Αλλαγής, και στην προσπάθεια που γίνεται, ώστε να μπορέσουμε να σηματοδοτήσουμε την εξωστρέφεια μας, στην κοινωνία. Το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ, η Δημοκρατική Παράταξη είναι εδώ, και δίνει το μήνυμα ότι μπορεί να εκφράσει, και πάλι τς προοδευτικές, δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας, με ένα σαφές κοινωνικό πρόσωπο”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook