Μόλις ολοκληρωθεί η πλακόστρωση στην οδό “Ακτή Παπανικολή” ο εργολάβος αποχωρεί και επιστρέφει μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου.

Όπως διευκρίνησε ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, η διακοπή των εργασιών κρίθηκε απόλυτα αναγκαία, ειδικά για τους κάθετους προς την παραλία δρόμους, καθώς θα υπήρχε μεγάλη όχληση εν μέσω του καλοκαιριού.

Έτσι μέχρι το τέλος της εβδομάδος αναμένεται ο εργολάβος να έχει ολοκληρώσει στην πλακόστρωση στην “Ακτή Παπανικολή” και στην συνέχεια θα αποχωρήσει για να επιστρέψει τον Οκτώβριο – Νοέμβριο.

Όπως είπε ο κ.Βάμβουκας το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του χρόνου.

Στο μεταξύ θα ζητηθεί απο το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων η έγκριση παράτασης τμήματος του έργου που αφορά στην τοποθέτηση “αστικού εξοπλισμού” δηλαδή φωτιστικών, ξύλινων καθιστικών κλπ.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χανίων οι εργασίες για την τοποθέτηση αυτού του εξοπλισμού δεν προκαλούν όχληση και στόχος είναι να τοποθετηθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

 

 

Στο μεταξύ και αναφορικά με το θέμα πώλησης του πρώην οικοπέδου της ΑΒΕΑ στην συνοικία της Νέας Χώρας απο την ιδιοκτήτρια τράπεζα, ο κ.Βάμβουκας ενάφερε πως έχει ήδη υπάρξει αίτημα απο τονν Δήμο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να κριθούν διατηρητέες οι καμινάδες του παλαιού εργοστασίου της ΑΒΕΑ.

Σε ότι αφορά στο ενδεχόμενο απόκτησης οικοπέδων εκεί απο τον Δήμο για την δημιουργία χώρου στάθμευσης, ανέφερε πως το κόστος είναι πολύ μεγάλο, ενώ ερωτώμενος για την πιθανότητα δημιουργίας χώρου στάθμευσης μέσα στην Δυτική τάφρο, είπε πως σε παλαιότερη σχετική συζήτηση με το Υπ. Πολιτισμού, υπήρξε κατηγορηματική αντίθεση καθώς οι τάφροι έχουν ενταχθεί σε πρώτη ζώνη προστασίας.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook