Ο διαγωνισμός αφορά 150 πακέτα διακοπών για 2 άτομα στην Κύπρο

Ο μεγάλος τουρ οπερέιτορ, TUI, προειδοποιεί το ταξιδιωτικό κοινό για περιστατικά απάτης στο Facebook με επίκληση στο όνομά του.Συγκεκριμένα, σελίδα στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης με την ονομασία του μεγάλου ταξιδιωτικού οργανισμού, χωρίς να έχει ουδεμία σχέση με αυτόν, διενεργεί διαγωνισμό για δωρεάν διακοπές.Η σελίδα ζητεί από τους χρήστες να υποβάλλουν τους κωδικούς τους και προσωπικά στοιχεία προκειμένου να επικοινωνήσει μαζί τους σε περίπτωση που «κερδίσουν».

Η ψεύτικη σελίδα έχει ήδη 20.000 likes από χρήστες του Facebook και ο διαγωνισμός αφορά 150 πακέτα διακοπών για 2 άτομα στην Κύπρο. Σύμφωνα με την Wales Online υπάρχει άλλος ένας ψεύτικος διαγωνισμός για τα Μπόρα Μπόρα.

Οι ταξιδιώτες, αναφέρει εκπρόσωπος της TUI, οφείλουν να διασφαλίζουν ότι οι σελίδες που εμπιστεύονται είναι έγκυρες (verified) πριν υποβάλλουν τα στοιχεία τους. Αυτό γίνεται εύκολα ελέγχοντας το μπλε εικονίδιο δίπλα από το όνομα της σελίδας.Η TUI έχει αναφέρει τη σελίδα στο Facebook και το μέσο απάντησε ότι πρόκειται να την κλείσει το συντομότερο δυνατό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook