Τον γύρο του διαδικτύου έχει κάνει ένα βίντεο, στο οποίο καταγράφεται η σύλληψη ενός ατόμου από Αιγύπτιους αστυνομικούς με πολιτικά, ως αποδεικτικό στοιχείο της “απαγωγής” στελέχους του διαδικτυακού κολοσσού της Google, καθώς η τύχη του αγνοείται για τουλάχιστον 9 ημέρες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, ο Wael Ghonim, επικεφαλής του τομέα μάρκετινγκ για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, έχει εξαφανιστεί από την Πέμπτη της προηγούμενης εβδομάδας.

Ο Γόνιμ, σύμφωνα με μηνύματα που είχε αναρτήσει ο ίδιος στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, συμμετείχε στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Κάιρο και την ημέρα της εξαφάνισής του, (27 Ιανουαρίου), είχε γράψει: \”Προσεύχομαι για την Αίγυπτο. Ανησυχώ πολύ γιατί φαίνεται ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει αύριο ένα έγκλημα πολέμου εναντίον του λαού. Είμαστε όλοι έτοιμοι να πεθάνουμε\”.

Την ίδια ημέρα, σύμφωνα με την εφημερίδα \”Λος Αντζελες Τάιμς\”, έστειλε άλλο ένα μήνυμα, το τελευταίο του, απαντώντας σε ένα χρήστη του Τwitter που του ζητούσε κάποιες τεχνικές συμβουλές.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εταιρία Google, αψηφώντας την κυβερνητική απαγόρευση του ίντερνετ στην χώρα, ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας ότι δρομολόγησε μία νέα υπηρεσία για το κοινό της Αιγύπτου, ώστε να έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί μέσω Twitter, χωρίς να απαιτείται σύνδεση στο διαδίκτυο, ενόψει του μεγαλειώδους αντικυβερνητικού συλλαλητηρίου της περασμένης Τρίτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook