Ζητά παρέμβαση εισαγγελέα «για να διαπιστωθεί ποιοι προσπαθούν να καταλύσουν το πολίτευμα» – Υποκινούμενοι από τη ΝΔ οι προπηλακισμοί βουλευτών του κόμματος λέει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και  ζητά επικύρωση της συμφωνίας για το Σκοπιανό με 180 βουλευτές

Σε ασκήσεις οριακής ισορροπίας εξακολουθεί να θέτει τους ΑΝΕΛ ο κ. Πάνος Καμμμένος επιβεβαιώνοντας πως η τακτική που θα ακολουθήσει το κόμμα θα είναι… και με την κυβέρνηση και κατά της συμφωνίας για τα Σκόπια.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις καταιγιστικές εξελίξεις στο εσωτερικών των ΑΝΕΛ τα τελευταία 24ωρα φαίνεται ότι η τακτική της ηγεσία του δεν πείθει ούτε τα κομματικά στελέχη ούτε την κοινωνία που αποδοκιμάζει τους βουλευτές του κ. Καμμένου.

Ο πρόεδρος του κόμματος αμέσως μετά το τέλος της κρίσιμης συνεδρίασης της ΚΟ υποστήριξε σε συνέντευξη τύπου πως οι προπηλακισμοί εναντίον των στελεχών του υποκινούνται από την ΝΔ, ενώ παράλληλα κατήγγειλε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο εξαγοράς βουλευτών και στελεχών των ΑΝΕΛ. Μάλιστα, ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα. Παράλληλα, ανέφερε ότι αν και όταν έρθει η συμφωνία στην Ελληνική Βουλή θα ζητήσει την κύρωσή της με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών. Πρόσθεσε ωστόσο ότι οι δικοί του βουλευτές θα καταψηφίσουν.

Ο ίδιος στην εισαγωγική του τοποθέτηση παραδέχθηκε ότι «ήταν δύσκολη η απόφαση να μην στηρίξουμε την πρόταση μομφής καθώς θα μας απογείωνε και στις δημοσκοπήσεις» σε διευκρινιστική ερώτηση όμως υποστήριξε ότι η δυσκολία αφορούσε τις απειλές που δέχθηκαν οι βουλευτές του.

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι στην διαδικασία της πρότασης μομφής επέλεξε να επιβεβαιώσει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση προκειμένου να μην διαταραχθεί η πορεία εξόδου από τα μνημόνια. Προκειμένου δε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την υπογραφή της συμφωνίας που επιτράπηκε και λόγω της δική του στήριξης είπε ότι «αυτό που υπογράφηκε δεν ήταν συμφωνία αλλά σχέδιο συμφωνίας χωρίς νομική ισχύ».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook