Οι αποκρατικοποιήσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στο έκτο road show της εταιρείας Ελληνικά Χρηματιστήρια (ΕΧΑΕ) στο Λονδίνο, όπου ο Ειδικός Γραμματέας Αναδιαρθρώσεων Αποκρατικοποιήσεων Γιώργος Χριστοδουλάκης παρουσίασε στους συμμετέχοντες fund manager αλλά και τους εκπροσώπους των εισηγμένων, τις εξελίξεις στα θέματα αρμοδιότητάς του και τις προοπτικές που υπάρχουν για την πορεία των αποκρατικοποιήσεων.

Ο κ. Χριστοδουλάκης πραγματοποίησε επίσης κατ\’ ιδίαν συναντήσεις με κάποια από τα σημαντικότερα funds, όπως σημειώνει η σχετική ανακοίνωση.

Στην ομιλία του ο κ. Χριστοδουλάκης τόνισε πως η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει άμεσα τις αποκρατικοποιήσεις, αναφέροντας στους συμμετέχοντες πως φέτος θα πουληθεί η συμμετοχή του δημοσίου στα ΕΛΠΕ και το 34% του ΟΠΑΠ και το 2012 σειρά έχουν τα λιμάνια, τα νερά και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Οι fund manager, σε συναντήσεις τους με τους εκπροσώπους των 29 εισηγμένων εταιρειών που συμμετείχαν στο Roadshow, ενημερώθηκαν για τα επενδυτικά τους σχέδια και τους τρόπους που θα αντιμετωπίσουν την κρίση.

Τα ραντεβού ήταν πάνω από 500, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΧΑΑ Σωκράτη Λαζαρίδη το κλίμα θεωρείται θετικό αν αναλογιστεί κάνεις τις ιδιάζουσες συνθήκες που επικρατούν στο μέτωπο των δημοσιονομικών. Συμμετείχαν συνολικά 160 fund managers, φορέων με υπό διαχείριση κεφάλαια που ξεπερνούν τα 2,5 τρισ. ευρώ, και των 29 εισηγμένων εταιριών, που συμμετείχαν στο Roadshow.

Η σημαντική διάφορα του φετινού road show σύμφωνα με το in.gr, είναι ότι τα επενδυτικά κεφάλαια που συμμετέχουν είναι μεν λιγότερα, αλλά είναι πιο ποιοτικά και με συγκεκριμένο επενδυτικό στόχο. Αυτό, σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης, «είναι πολύ σημαντικό, καθώς εάν βελτιωθεί η δημοσιονομική εικόνα της χώρας τότε πιθανότατα θα υπάρξει αγοραστικό ενδιαφέρον για ορισμένες ελληνικές μετοχές».

Στο Roadshow συμμετείχαν θεσμικοί επενδυτές προερχόμενοι κυρίως από τη Βρετανία, τις ΗΠΑ, τη Σουηδία, τη Γερμανία, την Ιταλία, και την Ελβετία.

Οι εταιρείες που συμμετείχαν στο roadshow είναι οι: Εθνική, η Alpha Bank, η Eurobank, η Πειραιώς, η Κύπρου και η Marfin Popular Bank, η ΔΕΗ, ο ΟΠΑΠ, ο ΟΤΕ, η Motor Oil, τα ΕΛΠΕ, η Τιτάν, η Coca Cola 3E, η Ελλάκτωρ, ο Μυτιληναίος, η Βιοχάλκο, η Folli Follie, Μέτκα, Σιδενόρ, Fourlis, ΓΕΚ Τέρνα, Ιντραλότ, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΧΑΕ, Σαράντης, ΟΛΠ, Frigoglass, Eurobank Properties και ΕΥΔΑΠ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook