Πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία της Ιταλίας στις 27 και 28 Ιουνίου 2018 η εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μετάβαση σε μία οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα με τη συμμετοχή εκπροσώπων οργανισμών από σχεδόν όλες τις χώρες της Ε.Ε.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάσθηκαν διάφορα έργα τα οποία υλοποιούνται σε διάφορες περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα αυτό και αναφέρθηκαν επιτυχημένες εφαρμογές που σχετίζονται με τη χρηματοδότηση της ενεργειακής αναβάθμισης ιδιωτικών και δημόσιων κτιρίων, τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για το σκοπό αυτό καθώς και τις επιτυχημένες πολιτικές που εφαρμόζονται.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν και θεματικά εργαστήρια με τη συμμετοχή όλων των παρευρισκομένων στη Συνάντηση. Από το ΜΑΙΧ το οποίο συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό έργο ZEROCO2, το οποίο στοχεύει στη δημιουργία κτιρίων με μηδενικές εκπομπές άνθρακα λόγω της χρήσης ενέργειας, συμμετείχαν στην εκδήλωση αυτή ο κ. Γιάννης Βουρδουμπάς, επιστημονικός υπεύθυνος, και ο κ. Γιώργος Αγγελάκης, υπεύθυνος υλοποίησης του έργου για το ΜΑΙΧ.

Από την Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε ένα κλιμάκιο με επικεφαλής την κ. Μαρία Αποστολάκη, ειδική σύμβουλο στον τομέα της ενέργειας.

 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook