Απαντά στο δημοσίευμα του Flashnews.gr και αποκαλύπτει τις ενέργειες που δεν έγιναν από τον δήμο Χανίων για τα αδέσποτα παρά τα επανειλημμένα αιτήματα της Διοίκησης του Νοσοκομείου

Το πρόβλημα με τα αδέσποτα που εισέρχονται στο εσωτερικό του νοσοκομείου Χανίων με αποτέλεσμα να αφήνουν περιττώματα στους διαδρόμους είναι κάτι που δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν.

Το ζήτημα έχει δημοσιοποιηθεί αρκετές φορές, μια από αυτές ήταν και χθες σε δημοσίευμα του Flashnews μετά τις φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης, κάτι που οδήγησε και στην απάντηση της διοίκησης σήμερα.

Σύμφωνα με την απάντηση, η διοίκηση έχει απευθυνθεί στον δήμο προκειμένου να μεριμνήσει για το θέμα των αδέσποτων, χωρίς ωστόσο να υπάρξει αποτέλεσμα.

Μάλιστα, ο δήμος απαντώντας στο νοσοκομείο ότι δεν μπορεί να βρει συνεργείο περισυλλογής των αδέσποτων, έκανε την εξής παροιμιώδη πρόταση, να τραβήξουν φωτογραφίες τα αδέσποτα για να τα αναρτήσουν στο διαδίκτυο μπας και βρεθεί κάποιος να τα υιοθετήσει!

Αναλυτικά η απάντηση του νοσοκομείου Χανίων στο δημοσίευμα του Flashnews.gr

“Σε απάντηση σχετικού δημοσιεύματος της ιστοσελίδας σας, το οποίο αφορά την ύπαρξη αδέσποτων σκυλιών στο Γ.Ν. Χανίων τα οποία εισέρχονται εντός του κτιρίου και κάποιες φορές αφοδεύουν, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα κάτωθι: 

1. Στον αύλειο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, έχει μαζευτεί ένας μεγάλος αριθμός αδέσποτων σκυλιών, τα οποία ασυνείδητοι εγκατέλειψαν (και συνεχίζουν σχεδόν καθημερινά να εγκαταλείπουν). Τα αδέσποτα αυτά ζώα φροντίζουν (έχουν αναλάβει την σίτιση και την ιατρική τους περίθαλψη) εθελοντές φιλόζωοι.

2. Εμείς ως Διοίκηση του νοσοκομείου έχουμε απευθυνθεί στον Δήμο Χανίων (δείτε παρακάτω τη σχετική αλληλογραφία) ζητώντας του να αναλάβει τις υποχρεώσεις του -σύμφωνα με την  υφιστάμενη νομοθεσία- σχετικά με την περίθαλψη, σίτιση και απομάκρυνση –μέσω υιοθεσιών- των αδέσποτων από τους χώρους του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων.    

Η απάντηση που λάβαμε εγγράφως από τον Δήμο Χανίων ήταν απογοητευτική καθώς ξεκαθάρισε  αυτολεξεί ότι: 

A) «Ο Δήμος Χανίων δεν διαθέτει συνεργείο περισυλλογής και μεταφοράς (των αδέσποτων) και παρά τις προσπάθειες να αναθέσει σε ιδιώτη/-ες/εταιρεία την υπηρεσία περισυλλογής και φιλοξενίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από κανένα.»

B) «Όσον αφορά την  προσπάθεια να απομακρυνθούν τα ζώα από τους χώρους του νοσοκομείου μέσω υιοθεσιών μπορείτε να μας αποστείλετε φωτογραφίες, (με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην διεύθυνση [email protected]), τις οποίες θα ανεβάσουμε στο σχετικό λογαριασμό, τον οποίο διατηρούμε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για αυτόν τον σκοπό.»

Δηλαδή αυτό που πρότεινε ως λύση η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου ήταν εμείς να φωτογραφίσουμε τα αδέσποτα και στη συνέχεια να στείλουμε τις φωτό να αναρτηθούν στο διαδίκτυο για να βρεθούν ανάδοχοι να τα υιοθετήσουν!

3. To Γ.Ν. Χανίων στο υπόγειο και ισόγειο του διαθέτει 14 εισόδους για την εξυπηρέτηση των εκατοντάδων ασθενών και επισκεπτών που καθημερινά προσέρχονται στα διάφορα τμήματα του. 

Από τις 14 αυτές εισόδους εισέρχονται εντός του κτιρίου (ιδιαίτερα όταν υπάρχουν στο εξωτερικό περιβάλλον πολύ χαμηλές ή πολύ υψηλές θερμοκρασίες) τα αδέσποτα ζώα από τον αύλειο χώρο.

Οι είσοδοι αυτές δεν είναι δυνατόν ούτε να κλειδωθούν για λόγους ασφαλείας που αφορούν την εκκένωση του νοσοκομείου σε περίπτωση ανάγκης, ούτε και να φυλαχθούν από το ελάχιστο προσωπικό ασφαλείας που διαθέτει το νοσηλευτικό ίδρυμα. 

Από τα παραπάνω γίνεται θεωρούμε κατανοητό ότι το πρόβλημα δεν λύνεται με μέτρα πρόσθετης αστυνόμευσης και επιτήρησης από την πλευρά του νοσοκομείου, όσο προσωπικό ασφαλείας και αν είχε.

Το ζήτημα των αδέσποτων (και στο Γ.Ν. Χανίων και στην πόλη) λύνεται μόνο με την συνολική αντιμετώπιση του από πλευράς του Δήμου Χανίων και από τις διωκτικές αρχές που είναι αρμόδιες για να εφαρμόσουν την υφιστάμενη νομοθεσία.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook