Στις 20 Ιουλίου ο κ. Γαβρόγλου θα βρίσκεται στο νησί προκειμένου να συζητηθούν τρόποι συμπόρευσης των ΑΕΙ με το ΤΕΙ Κρήτης – Με αναβαθμισμένο πτυχίο ακόμα και ήδη αποφοιτήσαντες σπουδαστές

Στην  Κρήτη θα μεταβεί την άλλη Πέμπτη ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε σήμερα μιλώντας στην ΕΡΤ, προκειμένου να συζητήσει το ενδεχόμενο συγχωνεύσεων των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του νησιού και συγκεκριμένα τρόποι συμπόρευσης με το ΤΕΙ Κρήτης.

«Εγώ προσωπικά, στις 20 του μήνα, κατεβαίνω στην Κρήτη για να κάνουμε μία Συνεδρίαση της Συγκλήτου με το  ΤΕΙ της Κρήτης για να δούμε την πορεία του ΤΕΙ της Κρήτης, να ακούσουμε εκεί τους συναδέλφους και να προχωρήσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας και τόνισε τα εξής:

Απευθύναμε πρόταση για συζήτηση ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, την Πολυτεχνική Κρήτης και το ΤΕΙ Κρήτης. Παρενθετικά, το ΤΕΙ Κρήτης, είναι ένα από τα καλύτερα ΤΕΙ στη χώρα μας, κι έτσι είναι, σύμφωνα με τους δείκτες, με όλα τα στοιχεία. Το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Πολυτεχνείο Κρήτης θεωρεί ότι δεν πρέπει να συζητήσουν. Εγώ δεν το καταλαβαίνω, αλλά το σέβομαι. Το ΤΕΙ της Κρήτης –όπως ξέρετε είναι ένα από τα καλύτερα ΤΕΙ – το ίδιο απηύθυνε επίσης επιστολή στο Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο και  πήρε την αρνητική απάντηση.

Τι θα συμβει με τους φοιτητές που ήδη σπουδάζουν και με τους αποφοιτήσαντες

Ο Υπουργός όσον αφορα τους φοιτητές που ήδη σπουδάζουν ανέφερε οτι θα μπορούν να πάρουν αναβαθμισμένο πτυχίο ενώ και οι αποφοιτήσαντες θα μπορούν με ειδικές εξετάσεις να αναβαθμίσουν το πτυχίο τους.

“Κοιτάξτε, τα παιδιά που ήδη σπουδάζουν στα ΤΕΙ, σε περίπτωση που θα υπάρχουν συνέργειες με τα Πανεπιστήμια, μόλις είναι έτοιμα να πάρουν το πτυχίο τους, δηλαδή μόλις τελειώσουν τα Προγράμματα Σπουδών και τα μαθήματα τους, θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν για να πάρουν πτυχίο. Τα παιδιά που ήδη έχουν πάρει πτυχίο -που αυτά είναι δεκάδες χιλιάδες- θα έχουν τη δυνατότητα με κατατακτήριες εξετάσεις με αυξημένο όμως ποσοστό, με κάποια πρόσθετα μαθήματα να αναβαθμίσουν το πτυχίο τους”.

με πληροφορίες από esos

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook