Πεντανόστιμα και λαχταριστά, αυτά τα πουγκάκια είναι εξαιρετικά ως σνακ, αλλά και ως ορεκτικό στο κυριακάτικο τραπέζι.

Υλικά
4 μελιτζάνες φλάσκες, μέτριες
4 κολοκυθάκια
4 πιπεριές Φλωρίνης ψητές (από βάζο), στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
2 πιπεριές πράσινες
ελιές θρούμπες, χωρίς κουκούτσι
400γρ. φέτα τριμμένη
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
6 κουτ. σούπας πικάντικη σάλτσα ντομάτας
6 κομμάτια σφολιάτας 20×20εκ.
σουσάμι

Διαδικασία
Κόβετε τις μελιτζάνες σε λεπτές ροδέλες, τα κολοκυθάκια σε λωρίδες και τις πράσινες πιπεριές κάθετα, στα τέσσερα. Τα αλείφετε με λάδι, τα αλατίζετε και τα ψήνετε στο μαντέμι ή σε αντικολλητικό τηγάνι.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Μοιράζετε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις πράσινες πιπεριές σε σειρές πάνω από τα κομμάτια σφολιάτας, παρεμβάλλοντας ανάμεσά τους κομματάκια ψημένης κόκκινης πιπεριάς και τριμμένη φέτα. Τελειώνετε με τις ελιές και τη σάλτσα ντομάτας.

Τυλίγετε τα λαχανικά στη σφολιάτα και, για να κολλήσουν οι άκρες μεταξύ τους, τις αλείφετε με νερό. Στρίβετε τις ανοιχτές άκρες του ρολού δεξιά και αριστερά σαν καραμέλα.

Τοποθετείτε τα πακέτα «καραμέλες» σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, τα αλείφετε με γάλα ή αβγό και πασπαλίζετε με σουσάμι. Ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατεράκης – Food styling: Αντωνία Κάτη

Tips
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη σφολιάτα με φύλλο κρούστας. Για κάθε πακέτο υπολογίστε δύο φύλλα αλειμμένα με λάδι, το ένα πάνω στο άλλο. Θα τα τυλίξετε σε ρολό σαν καραμέλα και θα τα δέσετε στις δύο άκρες με σπάγκο κουζίνας, τον οποίο θα αφαιρέσετε μετά το ψήσιμο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook