Ένα κύμα αλληλεγγύης προς τους πυρόπληκτους της Αττικής,  έχει ξεσηκωθεί στα Χανιά, το οποίο διαρκώς εξαπλώνεται, με φορείς και συλλόγους να πραγματοποιούν δράσεις για τη συγκέντρωση βοήθειας που θα σταλεί για την ανακούφιση των πληγέντων.

Πρώτη ενημέρωση 11.05 / Τελευταία ενημέρωση 21.56

Οι συγκλονιστικές εικόνες και ιστορίες που αναμεταδίδονται τις τελευταίες ημέρες από την Ανατολική Αττική, έχουν βυθίσει στο πένθος ολόκληρη τη χώρα και φυσικά τα Χανιά  που έχουν αποδείξει πολλές φορές οτι συμπάσχουν στον συνάνθρωπο, δεν θα μπορούσαν να παραμείνουν αμέτοχα.

Δείτε παρακάτω πως μπορείτε να συμμετέχετε στην εκστρατεία βοηθειας στους πυρόπληκτους από ανακοινώσεις δράσεων φορέων, μητροπόλεων  και συλλόγων των Χανίων.

Η λίστα επικαιροποιείται συνεχώς ενώ αξίζει να σημειωθεί οτι αντίστοιχες δράσεις δημιουργούνται και μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Συγκέντρωση βοήθειας από την ΠΕ Χανίων

Η Π.Ε. Χανίων καλεί όλους τους φορείς, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες του Νομού να συμβάλλουν στη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας και ειδών πρώτης ανάγκης που θα σταλούν στους πυρόπληκτους. 

Τα είδη πρώτης ανάγκης που θα συγκεντρωθούν είναι συγκεκριμένα :

Εμφιαλωμένα νερά
Χυμούς
Τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση άμεσης κατανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές κλπ)
Γάλατα μακράς διάρκειας που διατηρούνται εκτός ψυγείου (πχ εβαπορέ) 

Δεν χρειάζονται είδη ρουχισμού.

Ο τόπος συλλογής είναι το Πνευματικό Κέντρο Χανίων (Ανδρέα Παπανδρέου 70), κατά τις ώρες 9 π.μ. – 3:30 μ.μ, την Πέμπτη 26/07, την Παρασκευή 27/07 και το Σάββατο 28/07. 

Συγκέντρωση ειδών για τους πυρόπληκτους από το δήμο Κισσάμου

Ο Δήμος Κισσάμου συμμετέχει στο εθνικό πένθος για τα θύματα των πρόσφατων πυρκαγιών. Ως ελάχιστη ένδειξη πένθους η σημαία στο Δημαρχείο Κισσάμου κυματίζει μεσίστια. 

Ο Δήμος Κισσάμου απευθύνει κάλεσμα σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη ή φορέα που θέλει να βοηθήσει τους πληγέντες από τις πυρκαγιές συνανθρώπους μας στην Αττική, να συνδράμει στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, που θα ξεκινήσει από σήμερα, ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ.

Τα είδη που συγκεντρώνουμε και είναι απαραίτητα είναι:
• Βρεφικές πάνες
• Μωρομάντηλα
• Είδη προσωπικής υγιεινής 
• Απορρυπαντικά
• Σαμπουάν
• Αφρόλουτρα
• Χαρτί υγείας

Όσοι δημότες επιθυμούν να συνδράμουν στις οικογένειες που επλήγησαν και έχουν ανάγκη, παρακαλούνται να παραδώσουν τα είδη που προτίθενται να στείλουν στους πληγέντες συνανθρώπους μας, στο Δημαρχείο Κισσάμου σε εργάσιμες ημέρες και ώρες, στο πρώην Δημαρχείο στον Δραπανιά και στο πρώην Δημαρχείο του Έλους.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 
Κίσσαμος: 2822340200
Μύθημνα: 2822083105-31989
Ινναχώριο: 2822083250

Στήριξη των πυρόπληκτων της Αττικής από την ΙΜΚΑ

Η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου συμμετέχοντας στο βαρύτατο και ανεπανόρθωτο ελληνικό πένθος που δοκιμάζει εκατοντάδες πυροπαθείς συμπολίτες μας στην Αττική γή, ανακοινώνει προς κάθε ενδιαφερόμενο δωρητή συμπολίτη μας ότι θα διαξαχθούν οι παρακάτω πρωτοβουλίες διά την έμπρακτη ανακούφιση τους, δείγμα ελάχιστο της αλληλεγγύης την οποία πρέπει όσο ποτέ άλλοτε να προσφέρουμε. α) Να τελεστεί την Κυριακή 29 Ιουλίου σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεώς μας Τρισάγιον Υπέρ Αναπαύσεως των διά πυρός β) η αναβληθείσα ετήσια συναυλία της γνωστής καλλιτέχνιδος Γλυκερίας θα διεξαχθεί το Σάββατο 18 Αυγούστου στο θέατρο Ανατολικής Τάφρου τα έσοδα της οποίας (τόσο της αναβληθείσης όσο και της επερχομένης) θα δοθούν αποκλειστικά στο φιλόπτωχο ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας η οποία έχει και την πνευματική ευθύνη της πληγείσης περιοχής του Ματίου την οποία θα στηρίξουμε για να στηρίξει με την σειρά της τους κατεστραμμένους αδελφούς μας, γ) θα διεξαχθεί σε όλες τις ενορίες της Μητροπόλεως μας την ημέρα που η Ορθόδοξη Εκκλησία μας τιμά την εορτή της Παναγίας μας ή άλλη ημέρα κατόπιν πρωτοβουλίας των εφημερίων έρανο δια την αγορά μίας ή περισσοτέρων προκατασκευασμένων κατοικιών ώστε να δοθούν σε οικογένειες με μικρά παιδιά που δεν έχουν πλέον πρώτη κατοικία. δ) Είς τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως μας θα γίνονται δεκτές δωρεές διά τον σκοπό της αγοράς προκατασκευασμένων κατοικιών ή είς τους τραπεζικούς λογαριασμούς με την αιτιολογία περί πυροπαθών: 

(Αριθμός Λογαριασμού Εθνικής Τραπέζης στην επωνυμία Εκκλησιαστική Διακονία Ι.Μ.Κ.Α.
495/296057-57, ΙΒΑΝ: GR4001104950000049529605757, ΚΩΔ. SWIFT ΤΡΑΠΕΖΗΣ: (BIC) ETHNGRAA
Αριθμός Λογαριασμού Τράπεζας Χανίων: 176495001, ΙΒΑΝ: GR8506900010000000176495001)

ε) Εις τις κοινωνικές ιματιοθήκες των ενοριών Αγ. Νεκταρίου Παχιανών και Αγ. Χαραλάμπους Λενταριανών θα συγκεντρώνονται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στα τηλ 2821091302 (Αγ. Νεκτάριος) και 2821054080 ( Αγ. Χαράλαμπος ) λευκά είδη ήτοι σεντόνια, πετσέτες, μαξιλαροθήκες και μαξιλάρια, κουβέρτες και παπλώματα ως επίσης εσώρουχα, κάλτσες και είδη ενδύσεως όλων των ηλικιών, στ) Είς το κεντρικό συσσίτιον της Ιεράς Μητροπόλεως μας ( Αντ. Γιάνναρη 2 ) θα συγκεντρώνονται είδη διατροφής ήτοι φρυγανιές , μπισκότα, γάλατα εβαπορέ, Κονσέρβες, είδη υγιεινής και χαρτικά .

Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες παρακαλούμε να ολοκληρωθούν μέχρι τέλος Αυγούστου ώστε να προλάβουμε να βοηθήσουμε ουσιαστικά τους πληγέντες.

Σταυροφορία συλλογής νερού και τροφίμων μακράς διαρκείας για την Αττική

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου ανακοινώνεται η εξής δήλωση του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου:

«Συμπάσχοντας και συμμεριζόμενοι τον πόνο, την θλίψη, την οδύνη, την αγωνία και τα δάκρυα των αδελφών μας οι οποίοι επλήγησαν από την θανατική και καταστροφική λαίλαπα των πυρκαγιών των τελευταίων ημερών, ευχόμεθα και προσευχόμεθα δια την ανάπαυση των ψυχών αυτών και την παρηγορία των οικογενειών των θυμάτων ως και όσων επλήγησαν από την λαίλαπα της φωτιάς.

Κατά την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία της 29ης  Ιουλίου εις όλους τους Ι. Ναούς της Μητροπόλεως μας θα τελεστούν Τρισάγια και θα αναπεμφθούν προσευχητικές δεήσεις υπέρ αναπαύσεως και παρηγορίας.

Επιπροσθέτως καλούμε σε σταυροφορία συλλογής νερού και τροφίμων μακράς διαρκείας, τα οποία και θα αποσταλούν μέσω της Ι. Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, εις τους πληγέντες αδελφούς μας.

Ως συντονιστικό όργανο της δράσης αυτής ορίσαμε το Αννουσάκειο Ίδρυμα της καθ΄ ημάς  Ιεράς Μητροπόλεως, το οποίο διαθέτει την δέουσα πείρα, τεχνογνωσία, προσωπικό και κατάλληλους χώρους αποθήκευσης. Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να προσφέρουν όπως επικοινωνήσουν με τα  τηλέφωνα: 6959998589  κ. Πισσάνου, 6955461068 κ. Μαρκετάκη, και 6972344267 κ. Αρετάκη.

Ευχόμεθα ο Θεός να φυλάει τον τόπο, την Χώρα μας και τον κόσμο όλο από παντός είδους καταστροφές, πόνο και οδύνη», καταλήγει ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Χανίων

Την Τετάρτη και ώρα 17:00-19:00

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού-Τοπικό Τμήμα Χανίων, την Τετάρτη και ώρα 17:00-19:00 θα συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες της πυρκαγιάς στην Αττική στην εστία μας οδός Γιαμπουδάκη (όπισθεν Δικαστηρίων)τα είδη που χρειάζονται είναι ξηρά τροφή(φρυγανιές, μπισκότα κλπ.), τρόφιμα μακράς διάρκειας(γάλα εβαπορέ, μακαρόνια , κονσέρβες κλπ.)καθώς επίσης γάζες, betadine, fucidine

Πολιτιστικός Σύλλογος Στερνών “Μινωα”

Την Πέμπτη 26/7 και την Παρασκευή 27/7, ο πολιτιστικός σύλλογος Στερνών “Μινωα” θα είναι ανοικτός για όσους επιθυμούν να προσφέρουν είδη ανάγκης τα οποία θα αποσταλούν στους πυρόπληκτους της Αττικής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook