Οι έρευνες συνεχίζονται όλο το 24ωρο

Στους 25 ανέρχεται ο αριθμός των αγνοούμενων από τις φονικές πυρκαγιές της ανατολικής Αττικής, όπως ανακοίνωσε και επισήμως η εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Από τους νεκρούς 59 σοροί έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ 28 σοροί ακόμα εκκρεμούν προς ταυτοποίηση.

Την ίδια στιγμή οι έρευνες συνεχίζονται όλο το 24ωρο σε καμένα σπίτια, αλλά και τη θάλασσα, για την εύρεση των αγνοουμένων.

Χθες, έξι μέρες μετά την τραγωδία, η πυροσβεστική προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση, γνωστοποιώντας πως ο αριθμός των ανθρώπων που αγνοούνται από από την Δευτέρα, όταν και ξέσπασε η πυρκαγιά στο Μάτι, ανέρχεται σε 25.

Από τη διαδικασία και τη διασταύρωση των στοιχείων προκύπτει ότι, οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε 25 άτομα, οι οποίοι έχουν δηλωθεί επισήμως.

Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.) έχει ολοκληρώσει μέχρι στιγμής την ταυτοποίηση 59 σορών, ενώ εκκρεμεί η ταυτοποίηση για άλλες 28.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας κατέληξαν 4 άτομα, τα οποία νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Αττικής.

Η ανακοίνωση της πυροσβεστικής

«Σχετικά με την καταστροφική πυρκαγιά στις πληγείσες περιοχές της Ανατολικής Αττικής, από τη διαδικασία και τη διασταύρωση των στοιχείων προκύπτει ότι, οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε 25 άτομα, οι οποίοι έχουν δηλωθεί επισήμως από οικεία τους πρόσωπα στην υπηρεσία μας και για τα οποία οι έρευνες συνεχίζονται.

Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.) έχει ολοκληρώσει μέχρι στιγμής την ταυτοποίηση 59 σορών, ενώ εκκρεμεί η ταυτοποίηση για άλλες 28.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας κατέληξαν 4 άτομα, τα οποία νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Αττικής. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, για άλλη μια φορά, εκφράζει τη βαθιά της θλίψη στις οικογένειες των θυμάτων».

Διευκρινίσεις για τον αριθμό των αγνοούμενων

Σε διευκρινίσεις για τον αριθμό των αγνοούμενων και των νεκρών προχώρησε η πυροσβεστική υπηρεσία, μετά από δημοσιεύματα τα οποία προκαλούν σύγχυση στους πολίτες.

Μεταξύ άλλων, η πυροσβεστική γνωστοποίησε ότι ο συνολικός αριθμός των αναζητήσεων ήταν 84 άτομα, εκ των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής τα 59.

Υπολείπονται έτσι, 25 που είναι ο αριθμός των αγνοούμενων.

Παράλληλα, η πυροσβεστική ξεκαθάρισε ότι είναι λάθος η πρόσθεση του αριθμού των αγνοούμενων με τον αριθμό των νεκρών, καθώς εκκρεμεί η ταυτοποίηση-αναγνώριση ακόμη 28 σορών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook