Το σημαντικότερο βραβείο που δίνεται σε Μαθηματικούς απονεμήθηκε στον Χανιώτη Κωνσταντίνο Δασκαλάκη

Στην ηλικία των 27 ετών έλυσε το γρίφο του μαθηματικού και νομπελίστα οικονομολόγου Τζον Φορμπς Νας, που απασχολούσε τους επιστήμονες εξήντα χρόνια, στα 36 του διδάσκει ως καθηγητής της Επιστήμης των Υπολογιστών στο περίφημο ΜΙΤ, και σήμερα διακρίθηκε με το βραβείο Rolf Nevanlinna Prize για το έργο του, που απονέμεται μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια σε μια σπουδαία προσωπικότητα κατά τη συνεδρίαση του International Congress of Mathematicians.

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, ένα επίλεκτο μέλος αυτού που ονομάζουμε «παράλληλη Ελλάδα στα καλύτερά της», τιμήθηκε για τη συμβολή του στον κόσμο των θετικών επιστημών κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Ο δημοσιογράφος Μάκης Προβατάς, συνεργάτης της Athens Voice και ραδιοφωνικός παραγωγός του Athens Voice Radio 102.5, επικοινώνησε με τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, και μίλησε μαζί του για την κορυφαία βράβευση.

Κωνσταντίνε, αυτό είναι ίσως το σημαντικότερα βραβείο που δίνεται στην επιστήμη σου…

Ναι, για αυτό χαίρομαι πάρα πολύ. Υπήρχε ένα πρωτόκολλο μυστικότητας και για αυτό το λόγο μαθεύτηκε σήμερα που έγινε η βράβευση.

Παρότι μου μοιάζει κοινότυπο, αυτό που θα σου πω, θα πρέπει να νιώθεις πάρα πολύ περήφανος…
E ναι, είμαι πολύ.

Και τώρα μετά τη βράβευση τι κάνεις;
Πρέπει να δώσω μια ομιλία για αυτό το θέμα σε λίγη ώρα και ακόμα δεν έχω γράψει λέξη.

Πηγή: athensvoice.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook