«Με μπαλώματα δεν μπορούμε να ξεκλειδώσουμε τις πραγματικές αναπτυξιακές δυνατότητες της Κρήτης»

Σε ανακοίνωση της Νομαρχιακής Οργάνωσης Ηρακλείου της ΝΔ αναφορικά με το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι Πεδιάδος αναφέρονται τα εξής:

«Είτε θέλουμε να το παραδεχθούμε, είτε όχι για να ξεκολλήσουμε από το αναπτυξιακό τέλμα σαν Χώρα και σαν Περιφέρεια χρειάζεται να γίνουν μεταρρυθμιστικές τομές και να υλοποιηθούν μεγάλα, σύγχρονα έργα υποδομής.

Η Κρήτη βασίζεται στον τουρισμό και είναι απολύτως εξαρτημένη από τα αεροδρόμιά της, ως πύλες εισόδου για τη συντριπτική πλειονότητα των επισκεπτών που έρχονται στο νησί μας.

 Ό,τι κι αν υποστηρίζουν μερικοί η πραγματικότητα –ουρές, καθυστερήσεις και ταλαιπωρία στο “Ν.Καζαντζάκης”- αποδεικνύει πως οι υπάρχουσες υποδομές δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του σήμερα και πολύ περισσότερο του αύριο.

Παρεμβάσεις βελτίωσης για το παρόν αεροδρόμιο υπήρξαν κι ήταν καλοδεχούμενες από την κοινωνία του Ηρακλείου και από την Παράταξή μας. Ωστόσο, με μπαλώματα δεν μπορούμε να ξεκλειδώσουμε τις πραγματικές αναπτυξιακές δυνατότητες ου νησιού μας. 

Κι ένα αεροδρόμιο που φιλοδοξεί ν’ αποτελέσει κεντρική πύλη εισόδου για το νησί, έχοντας τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει τόσο τον νομό Ηρακλείου, και πολύ περισσότερο ολόκληρη την Κρήτη, οφείλει να κοιτάει πολύ μπροστά στο μέλλον.

Καλά τα λόγια και ο δημόσιος διάλογος, αλλά εδώ μιλάμε για το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook