Βρετανός επισήμανε, διόρθωσε και… βαθμολόγησε έγγραφο που έλαβε από τη σχολική επιτροπή της κοινότητας του, για πρόστιμο που έπρεπε να πληρώσει λόγω απουσιών του γιου του. Είχε επτά λάθη.

Στη Μεγάλη Βρετανία ισχύει το εξής: όταν οι γονείς αποτυγχάνουν στο να στείλουν το παιδί τους στο σχολείο, πληρώνουν πρόστιμο. Την τελευταία τριετία, επιβλήθηκαν 400.000 τέτοιου είδους πρόστιμα, ύψους 26.728.000 ευρώ, σε Αγγλία και Ουαλία και δεν δικαιολογούνται οι απουσίες που αφορούν οικογενειακές διακοπές.

Μάλιστα, σύμφωνα με το BBC οι οικογένειες που έχουν κανονίσει ένα ταξίδι, υπολογίζουν στο μπάτζετ και το πρόστιμο. Ο Daniel Moore πήρε τη φαμίλια του και πήγαν στη Μajorca της Ισπανίας, τον Μάιο. Με την επιστροφή τους, δέχθηκε το μπιλιετάκι (έπρεπε να πληρώσει 67 ευρώ).

Μόνο που υπήρχε ένα θέμα: το έγγραφο της σχολικής επιτροπής είχε πολλά λάθη (ορθογραφικά και αναγραμματισμούς).

Ο πατέρας του Charlie έγραψε πως “δεν θα προσποιηθώ πως είμαι γκουρού της ορθογραφίας ή της πληκτρολόγησης. Αλλά δεν είμαι και επικεφαλής στην Εκπαίδευση της πόλης μου”. Εξήγησε πως θα πληρώσει το πρόστιμο “αλλά επίσης θα στείλω πίσω το έγγραφο, με τα λάθη και τη βαθμολογία μου”.

Έβαλε D-, δηλαδή, “έκοψε” την Επιτροπή, που απάντησε ότι “δοκιμάζουμε ένα νέο σύστημα εκτύπωσης ΙΤ και ορισμένα λάθη, δυστυχώς δεν διαπιστώνονται πριν την αποστολή του εγγράφου. Είναι ντροπιαστικό λάθος και έχουμε λάβει μέτρα, ώστε να διασφαλίσουμε πως αυτό δεν θα ξανασυμβεί”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook