Κατάμεστη η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Τσατσαρωνάκειου Πολύκεντρου από πλήθος κόσμου που προσήλθαν να εκφράσουν τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη τους εις τα τιμώμενα πρόσωπα.

Η Ιερά Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου , σε συνεργασία με την Ένωση προβολής του έργου του από Κισάμου και Σελίνου κυρού Ειρηναίου, διοργάνωσε εις τους χώρους του Τσατσαρωνάκειου Πολυκέντρου  βραδιά ευχαριστίας και ευγνωμοσύνης δια τους μεγάλους ευεργέτες και δωρητές Της, τιμώντας την πολύτιμη προσφορά τους εις την Μητρόπολη και την κοινωνία εν γένει, στα πλαίσια της ετήσιας εκδήλωσης μνήμης του αοιδίμου Ιεράρχου κυρού Ειρηναίου. 

Συγκεκριμένα τίμησε τις οικογένειες: Νικολάου και Μαρίας Τσατσαρωνάκη, δια την ευγενή και μεγάλη προσφορά του Τσατσαρωνάκειου Πολύκεντρου, Στυλιανό και Παναγιώτα Φαλδαμή δια την, επίσης μεγάλη προσφορά του Φαλδάμειου Οικήματος, ως και την πλήρη ανακαίνιση της πτέρυγας των ανοοικών εις το Αννουσάκειου Ίδρυμα της Μητροπόλεως μας, ως επίσης και τον Στρατηγό Βενιζέλο και την σύζυγο του Έλενα Σκαλίδη δια την εξίσου μεγάλη δωρεά του νέου ορόφου του Αννουσάκειου Ιδρύματος και την δημιουργία δέκα διαμερισμάτων αυτοτελούς διαβίωσης, ως και την ανέγερση Ι. Ναού εις την γενέτειρα, το Κεφάλι Κισάμου.

Εκ μέρους της Ένωσης χαιρέτισε ο Πρόεδρος κ. Δημήτριος Κυριτσάκης, ο οποίος έκανε αναφορά εις το πρόσωπο και το έργο του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Ειρηναίου. 

Ακολούθως παρουσιάστηκαν τα τιμώμενα πρόσωπα υπό των μελών της Ένωσης και τα τιμώμενα πρόσωπα χαιρέτισαν και ευχαρίστησαν δια την προσγενομένη τιμή. 

Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος εξέφρασε την χαρά του δια το γεγονός της εκδήλωσης αυτής, αναφερόμενος εις τον «παππού» της Κρήτης τον μεγάλο Ιεράρχη και «διδάσκαλο» του, όπως τον ονόμασε.

Η σεμνή αυτή εκδήλωση έκλεισε με τον χαιρετισμό του Σεβ. Μητροπολίτου  κ. Αμφιλοχίου, ο οποίος εξέφρασε την βαθιά ευγνωμοσύνη και τις πολλές ευχαριστίες της Μητροπόλεως και του ιδίου εις τα πρόσωπα των μεγάλων ευεργετών της Μητροπόλεως μας, οι οποίοι όπως είπε: 

«Εμπιστεύτηκαν την Εκκλησία και με τις γενναιόδωρες χορηγίες και δωρεές τους δημιουργήθηκε το Τσατσρωνάκειο Πολύκεντρο, το Φαλδάμειο Οίκημα, ο νέος όροφος του Αννουσάκειου, ανακαινίσθηκε η πτέρυγα των ανοοικών, ως επίσης και ανεγέρθηκε Ιερός Ναός στο Κεφάλι Κισάμου», σημείωσε ο Επίσκοπος και συνέχισε: 

«Όχι μόνον η Μητρόπολις μας, αλλά η Κίσαμος ολόκληρη και η ευρύτερη περιοχή ανέβηκε πολύ ψηλότερα εξ΄ αιτίας της δικής σας μεγαλοψυχίας και αγάπης, καθώς το έργο αυτό δεν είναι έργο προσωπικό του Επισκόπου. Είναι έργο του ελέους του Θεού και της δικής σας αγάπης. Αναλογίζομαι πόσο φτωχότερη θα ήταν η Κίσαμος χωρίς την προσφορά της δικής σας αγάπης.

Για τούτο ας πρέπει κάθε τιμή, ευχαριστία και ευγνωμοσύνη», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος προσέφερε αναμνηστικά ενθυμήματα εις τους τιμωμένους, ως επίσης και η Ένωση Προβολής, κάνοντας σεβαστική αναφορά εις τον μακαριστό προκάτοχο του κυρό Ειρηναίο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook