Δημοφιλείς προορισμοί έως καλά κρυμμένες σε μια γωνιά της γης τοποθεσίες που κόβουν την ανάσα

Κάποιος είχε πει κάποτε πως «το ταξίδι είναι το μόνο πράγμα, που ξοδεύοντας χρήματα, θα σας κάνει πιο πλούσιους».

Δεν έχει σημασία πόσες χώρες έχει επισκεφθεί κάποιος είτε στο πλαίσιο κάποιας επαγγελματικής δραστηριότητας, είτε καθαρά για αναψυχή.

Πάντα υπάρχει κάτι νέο και ανεξερεύνητο. Κουλτούρες, χώρες, τοπία. Είναι δύσκολος έως αδύνατος ο προσδιορισμός του ονειρικού ταξιδιού, από τη στιγμή που κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές ανάγκες και γούστα.

Το βρετανικό Business Insider ζήτησε από 20 διάσημους ταξιδιωτικούς μπλόγκερς, δημοσιογράφους και συγγραφείς να επιλέξουν πέντε από τους κορυφαίους προορισμούς που έχουν επισκεφθεί, αυτούς που βρίσκονται στην κορυφή της «bucket list» τους.

Η λίστα περιλαμβάνει συνολικά 100 μέρη, από δημοφιλείς προορισμούς έως καλά κρυμμένες σε μια γωνιά της γης τοποθεσίες που κόβουν την ανάσα, τα οποία κάθε άνθρωπος θα πρέπει να επισκεφθεί μια φορά στη ζωή του σύμφωνα με τους ειδικούς.

Σας παραθέτουμε κάποια από αυτά, καθώς και τα σχόλια των ειδικών. Η επιλογή είναι δική σας.

Επισκεφτείτε τα γραφικά ψαροχώρια στα νησιά Λοφότεν (Νορβηγία)

«Αυτό το απομακρυσμένο αρχιπέλαγος στη Νορβηγία φημίζονται για τις βουνοκορφές τους και τα σκοτεινά, κρυστάλλινα νερά τους. Με διάσπαρτα ψαροχώρια όπως το Henningsvær δεν είναι δύσκολο να φανταστείς την εποχή που οι Βίκινγκς κυβερνούσαν τις βόρειες θάλασσες» – India Dowley/Εκδότρια.

Εξερευνήστε τα σεληνιακά τοπία της Καππαδοκίας (Τουρκία)

«Οι ηφαιστειακές εκρήξεις πριν από σχεδόν 4 εκατομμύρια χρόνια δημιούργησαν ένα τοπίο με διάσπαρτες πέτρινες δομές, γνωστές και ως ‘Νεραϊδένιες Καπνοδόχοι’, με την περιοχή να θυμίζει κάτι από τον ‘Πόλεμο των Άστρων’. Τώρα με τις υπόγειες πόλεις και τα σπίτια-σπηλιές, η Καππαδοκία έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια να προσελκύει τουρίστες» – India Dowley/Εκδότρια.

Κατασκηνώστε στο Καζμπέγκι στα βουνά του Καυκάσου (Γεωργία)

«Αυτή η μικρή πόλη στα βουνά του Καυκάσου είναι ένα από τα ομορφότερα μέρα που έχω επισκεφθεί. Τους καλοκαιρινούς μήνες ι κάτοικοι της Τιφλίδας την επισκέπτονται και κατασκηνώνουν σε ένα καταπράσινο χαλί ανάμεσα στα βουνά με άγρια άλογα και θέα καταρράκτες και πανύψηλες κορυφές που κόβουν την ανάσα» – India Dowley/Εκδότρια.

Χαλαρώστε στο Λέβι (Φινλανδία)

«Βρίσκεται πάνω από 100 μίλια βόρεια του Αρκτικού Κύκλου και έχει πολύ κρύο. Ήμουν εκεί όταν ο υδράργυρος έπεσε στους -34 βαθμούς Κελσίου, αλλά όταν εγκλιματιστείς με το θέμα της πρωινής αναπνοής μπορείς να ασχοληθείς με μοναδικές δραστηριότητες. Να οδηγήσεις σνοουμομπίλ και να γλιστράς στον πάγο με καρτ. Μην ξεχάσεις να τσεκάρεις και το ξενοδοχείο από πάγκο» – James Asquith, ο νεότερος άνθρωπος που έχει επισκεφθεί όλες τις χώρες του πλανήτη.

Μετρήστε τις δυνάμεις σας στη σκληρότερη διαδρομή στο ακρωτήριο Ραθ (Σκωτία)

«Πρόκειται για το πιο σκληρό μονοπάτι μεγάλης απόστασης στη Μ. Βρετανία, το οποίο χρησιμοποιείται ως ζώνη εκπαίδευσης από το Υπουργείο Άμυνας. Αν μη τι άλλο ένα ασυνήθιστο μέρος για να επισκεφθείτε» – Alex Roddie/Δημοσιογράφος.

Εξερευνήστε τις Άλπεις, κάντε στάση στην Αρόλα (Ελβετία)

«Αυτό το ορεινό χωριό στις Ελβετικές Άλπεις είναι μια πιο ήσυχη εναλλακτική της μητρόπολης Ζερμάτ που βρίσκεται κοντά, αλλά περιβάλλεται από μερικές από τις καλύτερες κορυφές των Άλπεων» – Alex Roddie/Δημοσιογράφος.

Βυθιστείτε στον πολιτισμό της Μόσχας (Ρωσία)

«Λατρεύω τη μίξη ιστορίας, τέχνης και αρχιτεκτονικής εδώ. Όλα, από τα αρχοντικά του 17ου αιώνα μέχρι τα μεγάλα σοβιετικά μπλοκ. Συνδυάζονται με την ενέργεια μιας πελώριας και δυναμικής πόλης» – James McClure/Airbnb.

Δείτε τα «Μεγάλα Πέντε» σε σαφάρι στην Ν. Αφρική

Τα «Μεγάλα Πέντε» είναι οι μαύροι ρινόκεροι, τα βουβάλια του Ακρωτηρίου, οι αφρικανικοί ελέφαντες, τα λιοντάρια και οι λεοπαρδάλεις.

«Το να ξυπνάς πριν το χάραμα για να ακούσεις τις ύαινες να ‘κακαρίζουν’, να βλέπεις οικογένειες ελεφάντων, μεγάλα υπερήφανα λιοντάρια και περιστασιακά την άπιαστη λεοπάρδαλη στο πρώτο φως της ημέρας είναι μια μοναδική εμπειρία» – Srin Madipalli/CEO και συνιδρυτής της ταξιδιωτικής ιστοσελίδας Accomable που ειδικεύεται στα ταξίδια για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Χαθείτε στα μπερδεμένα δρομάκια της Βαρκελώνης (Ισπανία)

«Η πόλη με την μεγαλοπρεπή αρχιτεκτονική της και τα ατμοσφαιρικά σοκάκια είναι ανέλπιστα και εξαιρετικά προσβάσιμη. Ενώ οι περισσότεροι τουρίστες σπεύδουν προς τη Γοτθική Συνοικία, εγώ επιλέγω πάντα τη Μπαρτσελονέτα, ένα μικρό κουβάρι από δρόμους πίσω από την παραλία της πόλης όπου μπορείς να βρεις τα καλύτερα τάπας-μπαρ και ένα υπέροχο σκηνικό για μια μπύρα» – Srin Madipalli/CEO και συνιδρυτής της ταξιδιωτικής ιστοσελίδας Accomable που ειδικεύεται στα ταξίδια για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Κατασκευάστε ιγκλού στο Φεστινβάλ Καμακούρα στο Γιοκότε (Ιαπωνία)

«Φτάνετε στο Γιοκότε τη σωστή στιγμή κάθε χρόνο βρίσκετε ιγκλού να ξεπηδούν στους δρόμους σαν τα μανιτάρια στο σκοτάδι. Όλο το χωριό που βρίσκεται σε απόσταση άνω των 260 μιλίων από το Τόκιο, συμμετέχει σε αυτό το νυχτερινό φεστιβάλ και τα παιδιά κερνούν ζεστό σάκε τον κόσμο» – Abi King/Δημοσιογράφος – Συγγραφέας.

Μείνετε άφωνοι από το Tsingy Rouge (Μαδαγασκάρη)

«Το να τους περιγράψεις ως φυσικούς ασβεστολιθικούς σχηματισμούς, μάλλον τους αδικείς. Τα ποτάμια άμμου που αστράφτουν στη βάση τους, ο φωτεινός μπλε ουρανός που μόλις είναι ορατός, οι ίδιοι οι βράχοι. Ο σχηματισμός τους με τις καμπύλες στο κόκκινο της σκουριάς κυματίζουν σαν κονσερτίνα. Είναι απερίγραπτο» – Abi King/Δημοσιογράφος – Συγγραφέας.

Πάρτε μέρος στους εορτασμούς του καρναβαλιού της Βενετίας (Ιταλία)

«Η Βενετία εξακολουθεί να είναι ο μοναδικός τόπος που έχω ταξιδέψει και που διστάζω να κλείσω τα μάτια μου φοβούμενος ότι μπορεί να χάσω μια στιγμή για πάντα» – Deb Fong/Μέλος της κοινότητας Passion Passport.

Γιορτάστε την Πρωτοχρονιά στον Ναό Shwegugyi στο Μπαγκάν (Μιανμάρ)

«Η Καμπότζη και η Μιανμάρ είναι οι αγαπημένες μας χώρες για τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς. Ο Ναός Shwegugyi στο Μπαγκάν είναι ένα από τα πιο όμορφα τοπία στη γη κατά τη γνώμη μας» – Murad Osmann/Φωτογράφος.

Ταξιδέψτε πίσω στο χρόνο μέσω της πρωτεύουσας της Κούβας – την Αβάνα

«Τα πράγματα που βλέπεις με τα μάτια σου είναι τελείως διαφορετικά από αυτά που βλέπεις μέσα από τους φακούς της κάμερας. Συνεπώς πρέπει να είσαι έμπειρος για να την κατανοήσεις ή ακόμα και να την πιστέψεις. Όμως οι τοπικοί χοροί, οι στενοί δρόμοι και τα ρετρό αυτοκίνητα κάνουν αυτήν την πόλη να αισθάνεται σαν ένας μαγικός μύθος από τα 60s ή τα 70s» – Murad Osmann/Φωτογράφος.

Δείτε τις φλόγες στις «Πύλες της κολάσεως» (Τουρκμενιστάν)

«Αυτός ο γιγαντιαίος κρατήρας κοντά στο χωριό Νταρβάζα που είναι ευρέως γνωστός ως ‘Πύλες της κολάσεως’, ρίχνει μια απόκοσμη λάμψη που είναι ορατή από μίλια μακριά. Είναι το αποτέλεσμα ενός σοβιετικού ατυχήματος γεώτρησης, με τον κρατήρα να καίει ασταμάτητα από το 1971» – Tom McDermott/Μπλόγκερ.

Περιπλανηθείτε μέχρι να χαθείτε στο μεγάλο παζάρι της Κωνσταντινούπολης (Τουρκία)

«Η Κωνσταντινούπολη είναι το σημείο που η Ευρώπη συναντά την Ασία και σφύζει από κουλτούρα και εμπειρία χάρη στην πλούσια Οθωμανικής ιστορία της. Είναι αξέχαστη η πρώτη κρουαζιέρα στο Βόσπορο ή η εμπειρία ενός αυθεντικού τούρκικου λουτρού ή το να χαθείς στο μεγάλο παζάρι» – Anton Diaz/Μπλόγκερ.

Βυθιστείτε στην παραδοσιακή κοινότητα της Οίας (Ελλάδα)

«Η Οία είναι μια παραδοσιακή κοινότητα στη Σαντορίνη με τη γαλάζια θάλασσα του Αιγαίου, σαγηνευτικό ηλιοβασίλεμα και φόντο την απίθανη ελληνική αρχιτεκτονική. Είναι ένα μέρος για να ερωτευθείς ξανά και να βιώσεις την καλύτερη εμπειρία για λίγες μέρες με τον εκλεκτό/ή της καρδιάς σου» – Anton Diaz/Μπλόγκερ.

Πηγαίνετε για κοκτέιλ στο Γιούκον, την πόλη φάντασμα του Καναδά – Ντόσον Σίτι

«Αυτή η πόλη ήταν το επίκεντρο την εποχή του χρυσού πυρετού, αλλά τώρα έχει μόλις 1.000 κατοίκους. Το βράδυ παρακολουθείστε ένα σόου Cancan της παλιάς εποχής στο Diamond Tooth Gertie’s Gambling Hall. αν είστε γενναίοι, επισκεφθείτε το τοπικό σαλούν και παραγγείλτε ένα κοκτέιλ Sourtoe – ένα περιβόητο ποτό γαρνιρισμένο με ακρωτηριασμένο δάχτυλο ανθρώπου!» – Pauline Beneat/Διευθύντρια επικοινωνίας σε online ταξιδιωτική εταιρεία

Δείτε με τα μάτια σας το ηλιοβασίλεμα στο Goðafoss (Ισλανδία)

«Αποκαλείται γη της φωτιάς και του πάγου για έναν λόγο. Οι καταρράκτες, τα ηφαίστεια, οι παγετώνες και η φιλοξενία των Ισλανδών είναι τα αγαπημένα μας πράγματα από αυτή τη χώρα» – Charlotte Niemann/Μπλόγκερ.

Ανεβείτε στο βουνό του ουράνιου τόξου (Περού)

«Αν και πρόκειται για μια δύσκολη πεζοπορία λόγω υψομέτρου, ήταν μια μοναδική εμπειρία ζωής να βλέπεις έστω και φευγαλέα αυτή την απίστευτη οροσειρά» – Lloyd και Yaya/Μπλόγκερς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook