Οι ρουκέτες έπεσαν στην περιοχή γύρω από το προεδρικό μέγαρο καθώς και τη συνοικία όπου βρίσκονται πολλές διπλωματικές αποστολές

Ρουκέτες έπληξαν τη συνοικία των πρεσβειών στην Καμπούλ, την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, νωρίς το πρωί, κατά τη διάρκεια ομιλίας του προέδρου της χώρας Ασράφ Γάνι, με αφορμή την ισλαμική γιορτή Άιντ αλ-Άντχα, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι ρουκέτες έπεσαν στην περιοχή γύρω από το προεδρικό μέγαρο καθώς και τη συνοικία όπου βρίσκονται πολλές διπλωματικές αποστολές.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο TOLOnews, η επίθεση σημειώθηκε στις 09.00 τοπική ώρα (07.30 ώρα Ελλάδας), ωστόσο μέχρι στιγμής ο απολογισμός της επίθεσης παραμένει αβέβαιος.

«Ομάδα τρομοκρατών πήρε τον έλεγχο κτιρίου της Ρέκα Χάνα (παλιά πόλη) και εκτόξευσε ρουκέτες κατά της Καμπούλ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. «Δύο άνθρωποι τραυματίσθηκαν. Οι δυνάμεις ασφαλείας μάχονται κατά των τρομοκρατών», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, διεξάγονται μάχες κοντά σε τέμενος της παλιάς πόλης της Καμπούλ. «Η αστυνομία έχει αποκλείσει την ζώνη», πρόσθεσε.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση που εκδηλώθηκε την πρώτη ημέρα της μουσουλμανικής γιορτής του Έιντ.

Το Αφγανιστάν περιμένει την απάντηση των ταλιμπάν στην πρόταση του προέδρου Γάνι για τρίμηνη εκεχειρία.

Η αφγανική κυβέρνηση έχει άρει πολλά τα εμπόδια για την ειρήνευση και απευθύνει έκκληση προς τους ταλιμπάν «να προετοιμασθούν για ειρηνευτικές συνομιλίες βασισμένες στις ισλαμικές αξίες και αρχές».

Ο Ασράφ Γάνι δεν αναφέρθηκε στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, η οποία είναι πολύ δραστήρια στην Καμπούλ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook