Το “Chania Big 3”, το φιλανθρωπικό τουρνουά μπάσκετ “3 on 3” διεξάγεται για 7η συνεχόμενη χρονιά στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων.

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν το σαββατοκύριακο 8 και 9 Σεπτεμβρίου και για τους συμμετέχοντες δεν υπάρχει ηλικιακός περιορισμός.

Η ενημέρωση των διοργανωτών έχει ως εξής:

Στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις του 1ου Γυμνασίου Χανίων, για 7η διαδοχική χρονιά, το φιλανθρωπικό τουρνουά μπάσκετ “Chania Big 3”. Οι “Chania Big 3”, απαρτιζόμενοι από τον Αντώνη Λυρώνη, το Σπύρο Αεράκη και μια ευρύτερη ομάδα φίλων του μπάσκετ, στοχεύουν από το 2011 στην κοινωνική προσφορά, μέσω του αθλητισμού.

Τι είναι το “Chania Big 3”

Tο “Chania Big 3” είναι ένα διήμερο πρωτάθλημα μπάσκετ 3on3. Δεν υπάρχει ηλικιακός περιορισμός και είναι όλοι ευπρόσδεκτοι, καθώς η διοργάνωση αποτελεί μια γιορτή του αθλητισμού, της αλληλεγγύης και της προσφοράς. Διεξάγεται σταθερά στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων, χάρις στην ανιδιοτελή παραχώρηση του χώρου από την εκάστοτε Διεύθυνση του σχολείου.

Κοινωνική Δράση

{2015} Το «κόστος» συμμετοχής θεσπίστηκε να είναι μία τουλάχιστον συσκευασία τροφίμων μακράς διάρκειας, ανά αθλητή. Συλλέχθηκαν περισσότερες από 500 συσκευασίες τροφίμων, οι οποίες προσφέρθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Χανίων.

{2016} Το «κόστος» συμμετοχής ανά αθλητή παρέμεινε το ίδιο και συλλέχθηκαν παραπάνω από 200 kg τροφίμων και μεγάλη ποσότητα φαρμάκων, τα οποία προσφέρθηκαν στους Γιατρούς του Κόσμου.

{2017} Η επιθυμία διοργανωτών και συμμετεχόντων για περαιτέρω ενίσχυση των κοινωνικών δομών της πόλης των Χανίων, όρισε το «κόστος» συμμετοχής ανά αθλητή σε δύο τουλάχιστον συσκευασίες τροφίμων μακράς διάρκειας. Συλλέχθηκαν περίπου 300 kg τροφίμων, τα οποία προσφέρθηκαν ισόποσα στους Γιατρούς του Κόσμου και στο Φιλόπτωχο Συσσίτιο Σπλάντζιας Χανίων.

{Φέτος} Το «κόστος» συμμετοχής ανά αθλητή θεσπίζεται να είναι δύο τουλάχιστον συσκευασίες τροφίμων μακράς διάρκειας των 500 γραμμαρίων. Όπως το 2017, έτσι και φέτος, τα συλλεγόμενα τρόφιμα θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών του Ανοικτού Πολυϊατρείου των Γιατρών του Κόσμου στα Χανιά και την ενίσχυση του έργου του Φιλόπτωχου Συσσιτίου Σπλάντζιας.

Αναλυτικές πληροφορίες για το τουρνουά και τις δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του “Chania Big 3” στο facebook: https://www.facebook.com/chaniabig3/

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook