Ο Σαάντι Καντάφι, γιος του πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι, ο οποίος εισήλθε στο βόρειο τμήμα του Νίγηρα την Κυριακή, έφθασε το βράδυ της Τρίτης στην πρωτεύουσα Νιαμέι, ανέφερε μια κυβερνητική πηγή. Ο Σαάντι Καντάφι, 38 ετών, που είχε αποπειραθεί χωρίς επιτυχία να σταδιοδρομήσει ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στην Ιταλία, έφθασε στην πρωτεύουσα του Νίγηρα όπου βρίσκεται «υπό φρούρηση» από δυνάμεις των υπηρεσιών ασφαλείας της αφρικανικής χώρας, είπε η πηγή αυτή στο Γαλλικό Πρακτορείο χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Ταξίδεψε με ένα αεροσκάφος C-130 του στρατού του Νίγηρα, το οποίο αναχώρησε από το αεροδρόμιο της πόλης Αγκαντέζ, όπου βρισκόταν μια εντυπωσιακά μεγάλη δύναμη των υπηρεσιών ασφαλείας, σύμφωνα με εγχώριες πηγές.

Μετά την άφιξή του μαζί με άλλα οκτώ πρόσωπα που θεωρούνται κοντά στον «ηγέτη», ο Σαάντι Καντάφι βρισκόταν στην κατοικία του κυβερνήτη της Αγκαντέζ, σύμφωνα με μια από τις πηγές αυτές.

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών είχε αναφέρει χθες ότι βρισκόταν «υπό περιορισμό σε μια επίσημη κρατική κατοικία», σε μια κατάσταση συγκρίσιμη με «κατ’ οίκον περιορισμό», αλλά η Νιαμέι ανέφερε ότι έχει θέσει υπό «παρακολούθηση» και όχι υπό «κράτηση» τους 32 πρόσφυγες που πρόσκεινται στον Καντάφι και βρίσκονται στο έδαφος του Νίγηρα.