Ακατάλληλο και μη ορθά συντηρημένο με αποτέλεσμα πρόσφατα να σημειωθεί πτώση κομματιών τοιχοποιίας - Αστυνομικοί ζητούν να επιλυθεί το στεγαστικό πρόβλημα των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ στο Ρέθυμνο

Την 29η Αυγούστου, αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Ρεθύμνου, συναντήθηκε στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με τον Υποστράτηγο Παναγιώτη Ντζιοβάρα, Προϊστάμενο του Κλάδου Οικονομικοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής/Α.Ε.Α.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εκτέθηκαν στον Υποστράτηγο τα χρόνια κτηριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Διεύθυνσή Ρεθύμνου καθώς και η άμεση και επιτακτική ανάγκη που υπάρχει για τη δημιουργία ενός νέου αστυνομικού μεγάρου, το οποίο θα φιλοξενήσει όλες τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνης.

Αρκετά χρόνια τώρα οι Υπηρεσίες αυτές στεγάζονται σε ένα κτήριο του 18ου αιώνα, το οποίο είναι ακατάλληλο και μη ορθά συντηρημένο, απόδειξη αυτού η συνεχής και μάλιστα πολύ πρόσφατη πτώση κομματιών τοιχοποιίας, γεγονός που καθιστά ανέφικτη την εύρυθμη λειτουργία τους.

Η ανέγερση ενός νέου αστυνομικού μεγάρου, όπως σημειώνουν αστυνομικοί της Ένωσης, θα διευκολύνει τόσο την καθημερινότητα των αστυνομικών που υπηρετούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνης, εξασφαλίζοντας ένα ανθρώπινο, φιλικό, υγιεινό και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον, όσο και των πολιτών που την επισκέπτονται. Η δημιουργία συνθηκών  υγιεινής και ασφάλειας είναι μια βασική και απαραίτητη συνιστώσα στην ομαλή εργασιακή καθημερινότητα όλων των εργαζομένων.

Ο Υποστράτηγος Παναγιώτης Ντζιοβάρας, αφού παρακολούθησε προσεκτικά όλα όσα εκτέθηκαν από την Ένωση, δεσμεύτηκε ότι η βοήθειά του θα είναι σημαντική, παρακολουθώντας προσωπικά όλα τα στάδια που απαιτούνται, ώστε το νέο Αστυνομικό Μέγαρο να πάρει επιτέλους σάρκα και οστά.