Σε προεκλογικό κλίμα ο εμπορικός σύλλογος Χανίων που οδηγείται στις κάλπες στις 3-4 Οκτωβρίου – Απολογισμός με καυστικά σχόλια από τη νυν διοίκηση

Στις 3-4 Οκτωβρίου ο εμπορικός κόσμος των Χανίων καλείται να προσέλθει στις κάλπες για την ανάδειξη της παράταξης που θα αναλάβει τα ηνία του εμπορικού συλλόγου την επόμενη τριετία. 

Η νυν διοίκηση του συλλόγου σε σημερινή της συνέντευξη τύπου, προχώρησε σε απολογισμό της θητείας της αφήνοντας παράλληλα αιχμές για την προηγούμενη διοίκηση.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, Νίκος Βουρλάκης, κατά τη διάρκεια των τριών χρόνων ο σύλλογος πραγματοποίησε 190 δράσεις:

«Υπερασπιστήκαμε με κάθε τρόπο τα δικαιώματα των συναδέλφων από κατασχέσεις, άδικα πρόστιμα από διακοπές ρεύματος της ΔΕΗ, από πλημμύρες, από παρεμβάσεις στον δήμο που αφορούν εξώσεις. Εμποδίσαμε την ολοκληρωτική εφαρμογή της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας από τον δήμο Χανίων που επιχειρήθηκε με πρόσχημα την επέκταση της τουριστικής περιοχής, εμποδίσαμε την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας μέχρι τις 23.00 το βράδυ, ανοίξαμε τις πόρτες του συλλόγου για όλους τους συναδέλφους χωρίς διακρίσεις και δεσμεύσεις».

Ιδιαίτερα επικριτικός και δηκτικός ήταν ο κ. Βουρλάκης στον σχολιασμό του για το προηγούμενο διοικητικό μοντέλο του εμπορικού συλλόγου Χανίων κάνοντας λόγο ο ίδιος για  “δήθεν επιμορφωτικά προγράμματα “κονόμας”, καρέκλες και βόλεψη ορισμένων” καθώς και για προσπάθεια υπονόμευσης της ενότητας των εμπόρων:

«Κάναμε ένα σημαντικό βήμα πριν 3 χρόνια όταν ο εμπορικός κόσμος των Χανίων έβγαλε από τον γύψο του κυβερνητικού συνδικαλισμού τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων και τον ζωντάνεψε ώστε να δίνει μάχες στο πλευρό του. Όταν επιτέλους αποκτήσαμε σύλλογο διεκδικητικό που αντί να ασχολείται με τα προγράμματα “κονόμας”, τις καρέκλες και τη βόλεψη ορισμένων, αγωνίστηκε και κατάφερε να γίνει από τα πιο ζωντανά κομμάτια της κοινωνίας (…)

(…)Σταθήκαμε οικονομικά στα πόδια μας μόνο από τις συνδρομές των μελών, χωρίς τις δεσμεύσεις από δήθεν επιμορφωτικά προγράμματα και σεμινάρια που μόνο σκιές και μουρμούρα έφερναν στον σύλλογο με αντάλλαγμα τη σιωπή του συνδικαλιστικού οργάνου.

Την ίδια περίοδο που η προσπάθειά μας αγκαλιάστηκε και στηρίχτηκε με ενθουσιασμό από τους περισσότερους εμπόρους της πόλης μας, η μειοψηφία της παλιάς διοίκησης “έβγαζε αφρούς” από τη δράση μας. Τους ενοχλεί και τους έχει χαλάσει τη σούπα ο προσανατολισμός του εμπορικού συλλόγου τα τελευταία χρόνια και προσπάθησαν να υποσκάψουν την ενότητα των εμπόρων, την ίδια ωρα που ήταν απόντες από τη συλλογική δράση του συλλόγου, πρωτοστατούσαν στη δίωρη επέκταση του ωραρίου για τις τουριστικές περιοχές, το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων, την πρόταση για τις μαύρες Παρασκευές, την πρόταση για το κέντρο ανοικτού εμπορίου στα Χανιά παραβλέποντας τις επιπτώσεις που θα έχει στη μικρή εμπορική επιχείρηση».

Τέλος, παρά το κλίμα διάσπασης που επικράτησε αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια στον εμπορικό κόσμο, ο κ. Βουρλάκης δήλωσε αισιόδοξος ότι οι έμποροι θα προσέλθουν στις κάλπες. Όπως είπε το ενδιαφέρον να ασχοληθούν και να κινητοποιηθούν πιο ενεργά έχει φανεί από την εγγραφή το τελευταίο χρονικό διάστημα, άνω των 230 ατόμων στον σύλλογο.

Δείτε το κάλεσμα της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων Χανίων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook