Χωρίς δασκάλα όπως όλα δείχνουν ενδέχεται να μείνουν οι μαθητές του ακριτικού νησιού - Σύμφωνα με τη δήμαρχο της Γαύδου η δασκάλα εξέφρασε την πρόθεσή της να φύγει

Η δασκάλα κατέβηκε μόνο για τον αγιασμό όμως όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να επιστρέψει για να αναλάβει κανονικά καθήκοντα.

Συγκεκριμένα η δασκάλα, όπως υποστήριζει η δήμαρχος Γαύδου, Ευαγγελία Καλλίνικου, έφυγε την Παρασκευή από τη Γαύδο με προορισμό τα Χανιά, προκειμένου σήμερα Δευτέρα να πάει στη Διεύθυνση Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων να καταθέσει κάποια χαρτιά και να επιστρέψει στο νησί αύριο Τρίτη.

Όμως όπως δηλώνει στο Flashnews.gr η κα Καλλίνικου, σε επικοινωνία που είχε με τη δασκάλα σήμερα, της δήλωσε πως τελικά δεν θα επιστρέψει Γαύδο γιατί μάλλον θα παραιτηθεί.

Σύμφωνα με την κα. Καλλίνικου ήταν γνωστό ότι η δασκάλα είναι από τη Θεσσαλονίκη και έχει 3 παιδιά. Η ίδια ενδιαφερόταν να έρθει στα Χανιά ώστε να έχει πρόσβαση στο αεροδρόμιο Χανίων για να μπορεί να πηγαίνει και σπίτι της. Η δασκάλα δεν είχε επιλέξει Γαύδο καθώς αυτό θα την απέκοπτε τελείως από την οικογένειά της. Ωστόσο, την έστειλαν Γαύδο.

Ενδεχομένως, η γυναίκα να κατέβηκε τελικά Γαύδο υπολογίζοντας στη συνέχεια να κάνει αίτηση για βελτίωση θέσης και το κενό στα τέλη Σεπτέμβρη να καλυφθεί από αναπληρωτή.

Όμως, η ξαφνική ανακοίνωση σήμερα, σύμφωνα πάντα με τη δήμαρχο Γαύδου, της απόφασής της να μην επιστρέψει, αφήνει "στον αέρα" το νησί και τους μαθητές.

Αύριο, πάντως η κα Καλλίνικου, αναμένεται να πάει στη Διεύθυνση Α΄Βάθμιας Εκπαίδευσης για να εξεταστεί με ποιον τρόπο θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα.

Από την πλευρά του  Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Α' βάθμιας εκπαίδευσης, Μανώλης Μηλιαράκης, δήλωσε στο Flashnews.gr, ότι ενημερώθηκε σχετικά από την κα. Καλλίνικου. Όπως είπε ο ίδιος, η δασκάλα δεν έχει ενημερώσει καθόλου επισήμως τη διεύθυνση, δεν πήγε στον πρωτόκολλο να υποβάλει την παραίτησή της και δεν έχει κάνει καμία προβλεπόμενη διαδικασία ή επικοινωνία για να κάνει γνωστή την πρόθεσή της να παραιτηθεί. Αύριο δηλαδή, η δασκάλα αυτή θα θεωρείται ότι εργάζεται.

Μάλιστα, ο κ. Μηλιαράκης τόνισε ότι η διεύθυνση Α΄βάθμιας είχε βεβαιώσει τη δασκάλα ότι θα τη βοηθούσε και θα φρόντιζε να εξασφαλίσει βελτίωση της θέσης της μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, κατανοώντας την ιδιαιτερότητα της περίπτωσής της ως τρίτεκνης μητέρας από τη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανέφερε ο προϊστάμενος, ήδη έχει επικοινωνήσει με τον  Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, Γιώργο Τερζάκη προκειμένου να υπάρξει η ταχύτερη δυνατή άμεση κάλυψης της θέσης από το Υπουργείο.