Οι κινήσεις μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου στα Χανιά και ο “χορός” εκατομμυρίων ευρώ – Οι εξελίξεις στην αγορά ενέργειας “σώζουν” το real estate στα Χανιά 

Σημαντικές εξελίξεις στο real estate στα Χανιά και γενικότερα στην οικονομία του νησιού αναμένεται να σηματοδοτήσουν οι εξελιξεις στην αγορά ενέργειας όπου φαίνεται οτι η Κρήτη εισέρχεται δυναμικά, τόσο μέσω των συμφωνιών για έρευνες στα δύο θαλάσσια οικόπεδα νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης από την Total – ExxonMobil, όσο και του μεγαλεπίβολου επενδυτικού σχεδίου για μεταφορά αερίου από την Κύπρο και το Ισραήλ προς την Ευρώπη, διαμέσου της Κρήτης.

Και μπορεί στα αυτιά του κόσμου, οι επενδύσεις που προωθούνται στην αγορά ενέργειας με μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες ή μέσω διακρατικών συμφωνιών, να μοιάζουν με “ξένες”, με την έννοια οτι δεν θα ωφελήσουν άμεσα την τοπική κοινωνία, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει, καθώς τα οφέλη στην αγορά εργασίας και του real estate αναμένονται πολύ πριν μπουν σε τροχιά υλοποίησης τα επενδυτικα σχέδια, εξαιτίας των αναγκών σε υποδομές και προσωπικό.

Ήδη, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Flashnews.gr, στελέχη της ιταλικής εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου ΕΝΙ, εδώ και ένα χρόνο είχαν βάλει στο μικροσκόπιο την κτηματαγορά των Χανίων, αναζητώντας εκατοντάδες στρέμματα γης στο βόρειο τμήμα του νομού,  προς αξιοποίηση.

Πηγές του Flashnews.gr, ανέφεραν οτι στόχος του πολυεθνικού κολοσσού είναι η κατασκευή συγκροτήματος κατοικιών που θα φιλοξενήσουν στο μέλλον, εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας ενώ στη συνέχεια, μετά την παρέλευση 5 ετών, θα αξιοποιηθούν τουριστικά.

Το τελευταίο διάστημα, αντιπροσωπεία της εταιρείας,  είχε έρθει κοντά σε συμφωνία με ομάδα ιδιοκτητών ακινήτων στην ευρύτερη περιοχή του Πλατανιά για την αγορά 290 στρεμμάτων έναντι 5 εκ. ευρώ ωστόσο, ένα βήμα πριν “πέσουν οι υπογραφές”, υπήρξε εμπλοκή, με την πλευρά των ιδιοκτητών να ανεβάζει την τιμή ανά στρέμμα και το συνολικό κόστος αγοράς. Οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν “ναυαγήσει” και τις επόμενες ημέρες, στις 20 Σεπτεμβρίου, πολιτικοί μηχανικοί και δικηγόροι της εταιρείας θα επισκεφτούν και πάλι τα Χανιά.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, η ιταλική εταιρεία έχει επεκτείνει το ενδιαφέρον της και στην περιοχή της Παλαιόχωρας όπου διερευνά το ενδεχόμενο αγοράς εκτάσεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook