Γράφει ο Γιάννης Ξυγκάκης

Σε πλήρη σιωπή έχει περιέλθει ο Δήμαρχος Χανίων από την ημέρα που ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Δημήτρης Φραγκάκης αποκάλυψε στα social media ότι 196 ακίνητα φιλέτα του Νομού θα μεταβιβαστούν στην κυριότητα του Υπερταμείου.

Απαντήσεις έδωσε ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας βέβαια τη μισή αλήθεια, αφού ναι μεν εξαιρούνται οι αρχαιολογικοί χώροι, αλλά όπως αποκάλυψε το in.gr σε ρεπορτάζ του, η ΕΤΑΔ θα διαχειρίζεται και τους χώρους αυτούς. 

Απαντήσεις έδωσε και ο Γιώργος Σταθάκης, σε άλλο μήκος κύματος από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εμμέσως παραδέχτηκε ότι παραχωρήθηκαν, αλλά θα επιστραφούν.

Ενώ η είδηση της εκχώρησης των ακινήτων προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων από τους πολίτες, δεν ενόχλησε καθόλου τη δημοτική αρχή των Χανίων, που αρκέστηκε μόνο να πει ότι συνεχίζεται η διαπραγμάτευση για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου, η οποία αν δεν ολοκληρωθεί και περάσει και αυτό στο Υπερταμείο, τότε θα πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή.

Ο Δήμαρχος Χανίων, ως η επίσημη θεσμική αρχή του τόπου, ακόμα κι αν είχε πειστεί από τις διαβεβαιώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Σταθάκη, όφειλε να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση. 

Η σιωπή της Δημοτικής Αρχής μπορεί να εκληφθεί είτε ως αποδοχή της κατάστασης και αδυναμία να αντιδράσει είτε ως σκόπιμη κίνηση να μην ανοίξει το θέμα για άλλους λόγους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook