Ο δημοσιογράφος εξηγεί γιατί ενώ το νησί φαίνεται τυπικός ελληνικός προορισμός τελικά δεν είναι
 
Με ένα μεγάλο αφιέρωμα τιμά το νησί της Πάτμου το CNN με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Πάτμος: Το ελληνικό νησί όπου άρχισε το τέλος του κόσμου». Ο δημοσιογράφος του δικτύου περιγράφει την εμπειρία του από το νησί και εξηγεί γιατί ενώ φαίνεται να είναι ένας τυπικός τουριστικός προορισμός… τελικά δεν είναι.

Ο Τζον Μαλαθρόνας γράφει συγκεκριμένα ότι «σε αυτό το μέρος δημιουργήθηκαν τα οράματα της τελικής καταστροφής της ανθρωπότητας. Αυτά ενέπνευσαν τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο να γράψει το Βιβλίο της Αποκάλυψης με το οποίο ολοκληρώνεται η Καινή Διαθήκη, δίνοντας μερικές από τις πιο δυσοίωνες περιγραφές της Βίβλου», σχολιάζει χαρακτηριστικά.

Και συνεχίζει λέγοντας «αν δεν υπήρχε η πινακίδα που αναγράφει “:Σπήλαιο της Αποκάλυψης”, δεν θα ήταν προφανές ότι μόλις μπήκατε στον ιερό αυτό τόπο. Το παρεκκλήσι, η βόρεια πλευρά του οποίου περικλείεται από μια βραχώδη εσοχή, βρίσκεται στο τέλος μίας σειράς από διαδρόμους. Στο εσωτερικό, μία ασημένια μίτρα βρίσκεται σε μία αποκλεισμένη περιοχή, όπου ο Απόστολος Ιωάννης φέρεται να ακούμπησε το κεφάλι του για να ξεκουραστεί. Ένα ασημένιο περίβλημα βρίσκεται γύρω από μία ρωγμή, όπου ο Άγιος ακούμπησε τα χέρια του για να σηκωθεί».

Ενώ όπως αναφέρεται στο άρθρο ο φύλακας του παρεκκλησίου εξήγησε στον δημοσιογράφο ότι «σε αυτό το σημείο ο διάκονος Πρόχορος κατέγραφε τα λεγόμενα του Αγίου, καθώς εκείνος βίωνε το όραμα». «Και εδώ η φωνή του Θεού ήρθε σε αυτόν και μίλησε στον Άγιο», προσθέτει, ενώ του δείχνει τη σχισμή στον βράχο. Η σχισμή καταλήγει σε τρία σημεία, που θεωρείται ότι συμβολίζουν τη χριστιανική Αγία Τριάδα – τον Πατέρα, τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα.

Μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος επεσήμανε ότι όπως του είπε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Πανάγος Ευγενικός  «το σπήλαιο και το μοναστήρι είναι τα κύρια αξιοθέατα της Πάτμου αλλά δεν είναι ο μόνος λόγος που πλήθος ανθρώπων επισκέπτεται το νησί».

«Πριν λίγα χρόνια συμμετείχαμε σε ένα Ευρωπαϊκό συνέδριο για τον θρησκευτικό τουρισμό μαζί με πόλεις όπως η Santiago de Compostela στην Ισπανία και η Λούρδη στη Γαλλία”, αναφέρει ο κ. Ευγενικός. Και συνέχισε «το συμπέρασμα ήταν ότι δεν αρκεί μόνο το θρησκευτικό στοιχείο για την προσέλκυση των τουριστών, χρειάζονται και άλλοι παράγοντες. Στην περίπτωση της Πάτμου, αυτοί είναι οι παραλίες μας και η ομορφιά της Χώρας, της πρωτεύουσα της Πάτμου».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook