Χωρίς θανατηφόρες κακώσεις η σορός του Ζακ Κωστόπουλου

Άγνωστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια θανάτου του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου, που εισέβαλε την Παρασκευή το μεσημέρι σε κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια και λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή, καθώς ο ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή δεν κατέληξε σε συμπέρασμα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Νίκο Καλογρηά, στη σορό του 33χρονου δεν βρέθηκε καμία θανατηφόρα κάκωση. Έτσι, φως στα αίτια του θανάτου του αναμένεται να ρίξουν τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων. 

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας σχετικά με το περιστατικό, ενώ αύριο Τρίτη αναμένεται να απολογηθεί ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου. Με τον γρίφο γύρω από τον θάνατο του 33χρονου να παραμένει, στο «μικροσκόπιο» της Αστυνομίας έχουν μπει οι καταθέσεις μαρτύρων, καθώς και το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες της περιοχής. 

Επιπλέον, οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους και ένα μαχαίρι, που δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί αν εντοπίστηκε εντός ή εκτός του καταστήματος, που φέρει τα αποτυπώματα του 33χρονου.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας έχει ασκήσει δίωξη στον 74χρονο για το κακούργημα της θανατηφόρας βλάβης, καθώς και για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, και την Τρίτη αναμένεται να απολογηθεί.

Άφαντος παραμένει ο δεύτερος άνδρας που χτυπά τον 33χρονο

Όπως δείχνουν όλα από τη μέχρι στιγμής εξέταση του υλικού, ο 33χρονος μετά τον ξυλοδαρμό που δέχεται από τα δύο αυτά άτομα – ένας εκ των οποίων ο ιδιοκτητης του καταστηματος- αφού έχει λάβει τις πρώτες βοηθειες απο το ΕΚΑΒ δέχεται μια κλωτσιά στην πλάτη απο άγνωστο άτομο ενώ στη συνέχεια αρπαζει ένα σπασμένο τζάμι και αποπειράται να επιτεθει σε τραυματιοφορείς και διερχόμενους. Στην προσπάθεια του να ξεφύγει τρέχοντας, πέφτει πάνω σε τραπέζια και στη συνέχεια οι αστυνομικοί, χτυπώντας τον με ενα γκλόμπ, τον ακινητοποιούν και του παίρνουν το σπασμένο γυαλί απο το χέρι.

Η ΕΛ.ΑΣ εξακολουθεί πάντως να αναζητά το δεύτερο άτομο που φαίνεται στο βίντεο που έχει δει το φως της δημοσιότητας να χτυπά τον Ζακ Κωστόπουλο.

Σε βάρος του δεύτερου άνδρα που συμμετείχε μαζί με τον κοσμηματοπώλη στον ξυλοδαρμό του Ζακ Κωστόπουλου αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, με τους αστυνομικούς να ερευνούν αν πρόκειται για ιδιοκτήτη καταστήματος, τακτικό θαμώνα ή κάτοικο της περιοχής καθώς φαίνεται να έχει μια οικειότητα και γνωριμία με τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου.  

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook