Με ανακοίνωση του το σωματείο «Γαλάτεια Καζαντζάκη» καταγγέλει την διοίκηση του νοσοκομείου για την απόλυση των έξι εργαζομένων της Κλινικής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Το Σωματείο Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης ν. Ηρακλείου καταγγέλλει την διοίκηση του ΠΑΓΝΗ, που σε συμπαιγνία με το υπουργείο Υγείας προχωρά στην απόλυση των 6 συμβασιούχων εργαζομένων της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής. 

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η παιδοψυχιατρική κλινική (ΠΔΨΧ) από την αρχή λειτουργίας της, οφείλονται κυρίως στην έλλειψη προσωπικού όλων των κατηγοριών.

 Η πραγματική ανάγκη για μια σύγχρονη ΠΔΨΧ στο ΠΑΓΝΗ, ικανή να ανταποκριθεί στην αντιμετώπιση των ειδικών περιστατικών και στην ασφαλή νοσηλεία παιδιών και εφήβων της Κρήτης και των Δωδεκανήσων, δεν ικανοποιείται με ευκαιριακές αποσπασματικές λύσεις με προδιαγεγραμμένη ημερομηνία λήξης.

 Η κλινική χρειάζεται μόνιμο προσωπικό όλων των κατηγοριών για να σταθεί και να λειτουργήσει ολοκληρωμένα. 

Να  μην χάσει κανένας από τους 6 συμβασιούχους εργαζόμενους τη δουλειά του.
Να στελεχωθεί η ΠΔΨΧ με μόνιμο προσωπικό αποκλειστικής απασχόλησης όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων, επαρκές σε αριθμό και ικανό να ανταπεξέλθει στις ολοένα αυξανόμενες παιδοψυχιατρικές ανάγκες. 
Να υπάρχει πάντα ο απαραίτητος αριθμός προσωπικού στις βάρδιες.
Να δημιουργηθεί ξενώνας βραχείας νοσηλείας για εφήβους.  
Δημόσια δωρεάν υγεία για όλους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook