Ξυστά περνά ο κυκλώνας από την Κρήτη – Φέρνει βροχή όχι όμως, σε ένταση που να προκαλεί ανησυχία

Ο μεσογειακός κυκλώνας σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δίνουν τα μετεωρολογικά μοντέλα δεν θα περάσει από την Κρήτη, αλλά θα περάσει ξυστά από αυτήν.

Όπως αναφέρει στο Flashnews.gr ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας, το φαινόμενο έχει δείξει πια την πορεία του. Θα περάσει νότια της Πελοποννήσου και θα κινηθεί προς Κυκλάδες. 

Βροχές στο νησί, έντονες στα νότια – Δεν προκαλούν όμως ανησυχία

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, στην Κρήτη το πρωί θα επικρατήσουν νεφώσεις και αργότερα θα αρχίσουν βροχές που μέχρι το απόγευμα θα έχουν επεκταθεί σε όλο το νησί. Οι βροχές θα είναι πιο έντονες στα δυτικά και νότια των Χανίων και Ρεθύμνου. Η έντασή τους ωστόσο δεν έχει μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας καθώς θα βρέξει περισσότερο σε περιοχές όπως η Κάνδανος, δυτικά των Χανίων και νότια, σε περιοχές δηλαδή που μπορεί να λειτουργήσει η απορροή των υδάτων και δεν παρουσιάζουν πρόβλημα.

Και στην πόλη των Χανίων θα παρουσιάσει η βροχόπτωση χαρακτηριστικά μικροέντασης χωρίς ωστόσο να δίνει σημάδια ανησυχίας.

Νοτιάδες που θα ανεβάσουν θερμοκρασία και φέρουν σκόνη

Οι άνεμοι στα Χανιά θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ρέθυμνο και το Ηράκλειο θα είναι νοτιάδες 5-6 μποφόρ. Οι νότιοι άνεμοι θα ανεβάσουν τον υδράργυρο με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 26-27 βαθμούς κελσίου, ενώ θα φέρουν και λίγη σκόνη στην ατμόσφαιρα, η οποία θα συνδυαστεί με τη βροχή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook