Ξεχείλισαν ποτάμια, πλημμύρισαν σπίτια, εγκλωβίστηκαν οδηγοί

Πολύ δύσκολη είναι κατάσταση λόγω των ισχυρών καιρικών φαινομένων που πλήττουν το Άργος. Εκτεταμένες είναι οι πλημμύρες στην πόλη καθώς νερά από το ποτάμι του Ξεριά εισχώρησαν στην πόλη.

Το ποτάμι Ξεριάς ξεχείλισε και στο ύψος του Μαλαχιά αλλά και στη Νέα Κίο. Ο ορμητικός χείμαρρος παρασύρει τα πάντα. Ακόμα και αυτοκίνητα που βρέθηκαν στην πορεία του όπως αυτό που βλέπουμε στο επόμενο βίντεο…

Τα ορμητικά νερά από το ποτάμι έχουν κατακλύσει τους γύρω δρόμους στο ύψος του ΟΣΕ και ξεχύνονται προς το κέντρο της πόλης. Η Ινάχου και η Καρπετοπούλου έχουν σοβαρό πρόβλημα με τα φρεάτια να μην μπορούν να δεχθούν το όγκο των νερών.

Έσπασε το ποτάμι στη Νέα Κίο

Έσπασε το ποτάμι Ξεριάς στο Άργος στην οδό Κουρτακίου και τεράστιες ποσότητες νερού κατακλύζουν την πόλη στην περιοχή.

Στην περιοχή του ΟΣΕ στο περιφερειακό για Κόρινθο αλλά και στην Ναυπλίου στο βενζινάδικο Καρδαρά μεγάλες ποσότητες νερών κατακλύζουν τους δρόμους και πυροσβεστική μαζί με την αστυνομία κάνουν έκκληση στον κόσμο να ανεβεί στον πρώτο όροφο των κατοικιών τους και οι υπόλοιποι να απομακρυνθούν.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες το ποτάμι παρέσυρε αυτοκίνητο το οποίο νωρίτερα το είχε εγκαταλείψει ο ιδιοκτήτης του. Η πυροσβεστική εκκενώνει τα σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή, ενώ η αστυνομία εκλεισε την είσοδο του Άργους στο Άγιο Βασίλειο.

Πλημμύρες στην πόλη του Άργους από την υπερχείλιση του Ξεριά

Μεγάλα τα προβλήματα που προέκυψαν από την υπερχείλιση του Ξεριά στην πόλη του Άργους. Η πυροσβεστική απεγκλωβίζει συνεχώς ανθρώπους από τα σπίτια του, η αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία στην είσοδο του Άργους από το Ναύπλιο στο ύψος του Αγίου Βασιλείου.

Τα νερά από το ποτάμι έχουν κατακλύσει τους γύρω δρόμους στο ύψος του ΟΣΕ και ξεχύνονται και προς το κέντρο της πόλης, ενώ η Ινάχου και η Καρπετοπούλου έχουν σοβαρό πρόβλημα με τα φρεάτια να μην μπορούν να δεχθούν το όγκο των νερών.

Να τονίσουμε πως από την πρώτη στιγμή βρίσκονται επί ποδός όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Άργους Μυκηνών αλλά και ο Δήμαρχος που συντονίζουν τις ενέργειες. Επίσης πολλά είναι τα πλημμυρισμένα υπόγεια και σπίτια στους γύρω δρόμους με την πυροσβεστική αυτη την στιγμή να δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στις ανθρώπινες ζωές

Στο χωριό Σταθέικα έχει επίσης εγκλωβιστεί οικογένεια στο τυροκομείο Έλατος και γίνεται επιχείρηση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό της.

Τεράστια κύματα στην παραλία Καραθώνας

Μεγάλα σε ύψος κύματα έφερε ο κυκλώνας Ζορμπάς και στην παραλία Καραθώνας.Όπως μπορείτε να δείτε και στις  φωτογραφίες ο κυκλώνας δημιούργησε τεράστια κύματα που έσκαγαν στην ακτή με ορμή. Επίσης οι παραλίες έχουν γεμίσει με φερτά υλικά από τα ποτάμια που καταλήγουν στην θάλασσα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook