Νεώτερη ενημέρωση 12:24

Πένθος για τον αυτοδιοικητικό που υπηρέτησε τον Βάμο και τον Αποκόρωνα γενικότερα για πολλά χρόνια

«Η Ένωση Δημάρχων Κρήτης ( ΕΝ. ΔΗ.Κ.) με μεγάλη θλίψη, αμέτρητη πίκρα και βαθειά στενοχώρια, εκφράζει τα εγκάρδια συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος Γιάννη Χατζηδάκη, π. Δημάρχου Βάμου και αγαπητού συναδέλφου.

Ο Γιάννης που υπηρέτησε για πολλά χρόνια την Τοπική Αυτοδιοίκηση, από τις θέσεις του Κοινοτάρχη και του Δημάρχου Βάμου της επαρχίας Αποκορώνου του νομού Χανίων υπήρξε καλός φίλος, εξαίρετος κρητικός  και καλοσυνάτος άνθρωπος.

Πορεύτηκε για πολλά χρόνια στον συναρπαστικό αγώνα της προσφοράς στην Αυτοδιοίκηση, με μαχητικότητα και ανιδιοτέλεια. Κατέστησε το Βάμο κοιτίδα  πολιτισμού και ανάπτυξης. Ποιος θα ξεχάσει τις ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργάνωνε στον τόπο του , με την υποστήριξη του φίλου του και μεγάλου Έλληνα , του ποιητή- στιχουργού Λευτέρη Παπαδόπουλου.

 Αφήνει ανεξίτηλο το στίγμα του, όχι μόνο στην κοινωνία του Βάμου, αλλά και στα αυτοδιοικητικά πράγματα της Χώρας μας.Με την αδειάλειπτη και μαχητική του συμμετοχή σ´όλα τα συνέδρια  της ΚΕΔΚΕ κατέθετε με παρρησία προωθημένες προτάσεις για τη θεσμική θωράκιση και ισχυροποίηση του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Θα μας λείψουν το φωτεινό σου παράδειγμα, η δύναμη της ψυχής σου, η μεγαλοψυχία σου και η αρχοντιά σου.

Καλό σου ταξίδι και αιωνία η μνήμη σου.»

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Πλατανιά 

Ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδρακης, στο άκουσμα της απώλειας του π. Δημάρχου Βαμου Γιάννη Χατζηδάκη, εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Η πορεία του στην τοπική αυτοδιοίκηση, την οποία υπηρέτησε από θέσεις ευθύνης ως Κοινοτάρχης και Δήμαρχος Βαμου, αποτελεί παρακαταθήκη για τα νεότερα στελέχη της, καθώς χαρακτηριζόταν πάντα από μαχητικότητα και πρωτοποριακές ιδέες, προς όφελος του τόπου του αλλά και της Τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι γιορτές πολιτισμού  που είχε καθιερώσει στον αγαπημένο του Βαμο , θα τον θυμίζουν πάντα.

Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του Γιάννη Χατζηδάκη, ενός σπουδαίου  ανθρώπου της κοινωνίας μας.
Ο Γιάννης Χατζηδάκης υπηρέτησε ακάματα, για μεγάλο χρονικό διάστημα, την τοπική αυτοδιοίκηση, προσφέροντας τα μέγιστα για τον τόπο του. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης (2003-2005) και αγάπησε το Θέατρο και τους ανθρώπους του.
Το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης εκφράζει στους οικείους του τα πιο θερμά συλλυπητήρια για την απώλειά του.
Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε, στη μνήμη του, να καταθέσει χρηματικό ποσό για τις ανάγκες του Προγράμματος Βοήθειας κατ’ Οίκον του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αγία Σοφία.

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα, για την απώλεια του Ιωάννη Χατζηδάκη

Ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, προέβη σήμερα, Δευτέρα 1/10/2018, στην ακόλουθη δήλωση αναφορικά με την απώλεια του διατελέσαντος Δημάρχου Αποκορώνου, Ιωάννη Χατζηδάκη: 
«Με συγκίνηση αποχαιρετούμε έναν εξαίρετο Κρητικό, που υπηρέτησε με όραμα και σταθερότητα τον τόπο του, προσφέροντας τα μέγιστα για την ανάπτυξή του, από τις θέσεις ευθύνης, που υπηρέτησε ως Πρόεδρος της πρώην Κοινότητας Βάμου και εν συνεχεία ως ο πρώτος Δήμαρχος του πρώην Δήμου Βάμου. 
Ο Ιωάννης Χατζηδάκης άφησε το στίγμα του στα αυτοδιοικητικά πράγματα του τόπου, ενώ με το ήθος, τη διεκδικητικότητα και το όραμά του αποτελεί για όλους εμάς, που ασχολούμαστε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, φωτεινό παράδειγμα.
Ως Δήμαρχος Χανίων εκ μέρους και του Δημοτικού μας Συμβουλίου, εκφράζω τη θλίψη μου για την απώλεια του Ιωάννη Χατζήδακη και τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Αποκορώνου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αποκορώνου μόλις πληροφορήθηκε τον θλιβερή είδηση του θανάτου του πρώην Δημάρχου Βάμου Γιάννη Χατζηδάκη, ο οποίος υπηρέτησε με ήθος και ανιδιοτέλεια την τοπική αυτοδιοίκηση για πολλά έτη, συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε: 

Α) Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος,

Β) Να κοινοποιήσει το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο,

Γ) να παραστεί στην επικήδειο τελετή,

Δ) να κατατεθεί εις μνήμη του εκλιπόντος, το ποσό των 1.500 € στο Ίδρυμα Αγ. Σοφία για το Πρόγραμμα Βοήθειας Κατ’ Οίκον .

Ο Γιάννης Χατζηδάκης ήταν ο άνθρωπος που ταυτίστηκε με την αυτοδιοίκηση, ανέδειξε την μεγάλη του αγάπη τον Βάμο σαν κοιτίδα πολιτισμού και στην μνήμη όλων μας θα μείνει ως ο άνθρωπος πρότυπο αυτοδιοικητικού. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook