Πολλές φορές θα έχετε δει κάποιο αυτοκίνητο να πηγαίνει με 200 χλμ./ώρα, όμως έχετε δει ποτέ τι γίνεται αν τρακάρει με τέτοια ταχύτητα; Το αποτέλεσμα είναι τρομακτικό!

Το Dynamic Test Center το οποίο βρίσκεται στην Ελβετία είχε υποβάλλει στο παρελθόν μερικά αυτοκίνητα σε μία πολύ σκληρή, αλλά και θεαματική δοκιμασία. Τα έβαλε να πέφτουν με 200 χλμ./ώρα είτε επάνω σε ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, τα οποία ήταν μάλιστα παρκαρισμένα πίσω από σταθερό εμπόδιο, είτε απευθείας σε σταθερό εμπόδιο.

Σε όλες τις περιπτώσεις βέβαια, τα αυτοκίνητα είναι παλαιότερης τεχνολογίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το επίπεδο ασφάλειας των επιβατών. Όμως, αξίζει να αναφερθεί πως, η χώρα μας έχει έναν από τους γηραιότερους στόλους αυτοκινήτων της Ευρώπης με μέσο όρο ηλικίας 15,4 έτη, οπότε το θέμα μπορεί να χαρακτηριστεί επίκαιρο μιας και όλοι μας συναντούμε τέτοια αυτοκίνητα στο δρόμο σε καθημερινή βάση.

Δείτε το θεαματικό video με την μετωπική σύγκρουση ενός αυτοκινήτου που κινείται με 200 χλμ./ώρα, καθώς και τη δοκιμή που ακολουθεί με ένα φορτωμένο φορτηγό να τρακάρει πίσω από ένα σταματημένο.

autotriti.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook