Οι συμβουλές του Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης προς τους πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες – Τι γίνεται με την φοιτητική στέγη που “καίει” όλους τους σπουδαστές

Ημέρα αφιερωμένη στους πρωτοετείς φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης η σημερινή καθώς το Ίδρυμα σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Πολυτεχνειούπολη,  καλωσόρισε τους περίπου 750 νεοεισαχθέντες σπουδαστές.

Εκπρόσωποι της Πρυτανείας και οι Κοσμήτορες των 5 Σχολών καλωσόρισαν τους φοιτητές και τις φοιτήτριες δίνοντάς τους χρήσιμες πληροφορίες για τις σπουδές, την έρευνα, τις υπηρεσίες και τη ζωή στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Φέτος στο πλαίσιο της εκδήλωσης καλωσορίσματος, το Πολυτεχνείο Κρήτης φιλοξένησε το Chania Film Festival, καθώς και τις ομάδες AISEC Κρήτης και Cretan Gunners Rugby Club!  Επίσης, φοιτητικές ομάδες παρουσίασαν το έργο και τις δραστηριότητές τους, με εκπροσώπους που ενημέρωσαν τους πρωτοετείς για τον τρόπο λειτουργίας των ομάδων, τη συμμετοχή σε αυτές, ενώ θα λάβουν μέρος και παράλληλα δρώμενα. 

Ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, καλωσορίζοντας τους νέους φοιτητές, έδωσε δύο συμβουλές μιλώντας περισσότερο όπως τόνισε με την εμπειρία του καθηγητή 28 ετών και οχι αυτή του Πρύτανη των 10 μηνών.

“Θα έλεγα (στους νέους φοιτητές) δύο πράγματα: Επειδή φεύγουν από το σπίτι τουςκαι αισθάνονται την ελευθερία, να μην αφήσουν τις σπουδές τους αλλά να τις παρακολουθήσουν συστηματικά και δεύτερο, αυτό θα τους αφήσει αρκετό χρόνο να παρακολουθήσουν ένα σωρό άλλες δραστηριότητες που προσφέρει το Πολυτεχνείο αλλά και η τοπική κοινωνία. Ταυτόχρονα να εκμεταλλευτούν προγράμματα ανταλλαγών φοιτητών, να πάνε σε άλλα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Όλα μπορούν να τα πετύχουν χωρίς αυτό να γίνει εις βάρος των σπουδών τους και των οικογενειών τους”

Ο κ. Διαμαντόπουλος ερωτηθείς για το θέμα της κατασκευής των νέων φοιτητικών εστιών, επεσήμανε οτι το έργο βρίσκεται σε τροχια υλοποίησης και σύντομα θα παραδοθούν τα δωμάτια που θα στεγάσουν συνολικά 300 φοιτητές. Συγκεκριμένα, ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης διευκρίνισε οτι ” ολοκληρώνεται η δεύτερη φάση του έργου και σύντομα θα γίνει η παραλαβή 45 νέων δωματίων και του εξοπλισμού τους ενώ έχουν “μπει” τα θεμέλια  για τα 4 από τα 8 κτίρια της τρίτης φάσης”

Οι Φοιτητικές Ομάδες του Πολυτεχνείου Κρήτης που συμμετείχαν στην εκδήλωση καλωσορίσματος των πρωτοετών

BEST Chania – Board of European Students of Technology
ESN (Erasmus Student Network-TUC Branch)
IEEE TUC Student Branch
TUC EduΤrippers
Ιστιοπλοϊκή Ομάδα Πολυτεχνείου Κρήτης
Λογοτεχνική Ομάδα Πολυτεχνείου Κρήτης
Ομάδα Εθελοντών Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης
Ομάδα Φοιτητών Εθελοντών Αιμοδοτών
Περιβαλλοντική Ομάδα Πολυτεχνείου Κρήτης
Ράδιο “Ένταση 93,5”
Φωτοσκίαση
Ομάδα Saves2

Ακολούθησε κέρασμα στη Βεράντα του Κτιρίου Επιστημών & Moυσική με “Ράδιο “Ένταση 93,5”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook