«Ταφόπλακα» στην αγορά ακινήτων βάζει η εφαρμογή του νέου τέλους του υπουργείου Οικονομικών και παράλληλα φέρνει επιπρόσθετες επιβαρύνσεις στις επιχειρήσεις. Αυτά υποστηρίζουν παράγοντες της αγοράς και προσθέτουν ότι θα φέρει νέα λουκέτα στις επιχειρήσεις.

Ειδικότερα ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης σημειώνει: «Το ύψος της επιβάρυνσης του συγκεκριμένου μέτρου προεξοφλεί χιλιάδες επιπλέον λουκέτα στην αγορά τόσο από ιδιοκτήτες, όσο και από ενοικιαστές επαγγελματικών χώρων. Η ΕΣΕΕ εξετάζει με προσοχή τα σοβαρά νομικά κενά της απόφασης».

Όπως δημοσιεύει η \”Ημερησία\” για ακόμη βαθύτερη ύφεση μιλά ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δ. Ασημακόπουλος, ο οποίος τόνισε πως «τα πρόσθετα μέτρα βυθίζουν ακόμα πιο έντονα τη λειτουργία της οικονομίας στην ύφεση και αφαιρούν και την τελευταία ικμάδα δυνατότητας των νοικοκυριών για κατανάλωση».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος, ζητά αλλαγή του μείγματος της οικονομικής πολιτικής σημειώνοντας ότι «επανειλημμένα το ΕΒΕΑ έχει τονίσει πως η έξοδος της χώρας από την κρίση δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την εύκολη λύση της φορολογικής αφαίμαξης επιχειρήσεων και πολιτών».

Ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Στράτος Παραδιάς λέει ότι για πρώτη φορά στην εφαρμογή ενός εισπρακτικού μέτρου δεν υπάρχει αφορολόγητο, δεν υπάρχει κλιμάκωση ή οποιουδήποτε είδους κοινωνικό κριτήριο. Υπογραμμίζει ότι για τους άνεργους ιδιοκτήτες ακινήτων προβλέπονται εκπτώσεις και όχι η πλήρης απαλλαγή τους.

Ο κ. Λευτέρης Τασούλας, διευθυντής της εταιρείας Eurobank Property Services, σημειώνει ότι η επιβολή του νέου τέλους έπρεπε να είχε εφαρμοσθεί νωρίτερα και όχι όπως συμβαίνει σήμερα υπό καθεστώς πίεσης με σκοπό την είσπραξη χρημάτων.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κατασκευαστών Κτιρίων Ελλάδας Δημήτρης Καψιμάλης είπε ότι θα χρειασθούν τέσσερα μισθώματα για να πληρωθεί το νέο χαράτσι στα ακίνητα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook