Προθεσμία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018, όπως αναμενόταν, δόθηκε στις Ποδοσφαιρικές Ενώσεις, για την κάρτα υγείας αθλητή, όπως ανακοίνωσε χθες η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Από το υφυπουργείο Αθλητισμού έσπευσαν την Πέμπτη (11/10) να επαναλάβουν ότι η ΕΠΟ είχε ενημερωθεί από τις 13 Αυγούστου και μόνο αυτή είχε «πρόβλημα» καθώς, όπως αναφέρεται, ενημέρωσε καθυστερημένα τα ποδοσφαιρικά σωματεία ενώ οι υπόλοιπες Ομοσπονδίες «έσπευσαν να εφαρμόσουν το μέτρο από την πρώτη στιγμή»

Η ενημέρωση από το υφυπουργείο Αθλητισμού αναφέρει τα εξής:

«Σχετικά με την Κάρτα Υγείας Αθλητή επισημαίνεται για ακόμη μια φορά ότι η ενημέρωση από τη ΓΓΑ (συγκεκριμένα από το Τμήμα Αθλητικής Επιστημονικής Υποστήριξης και Εκπαίδευσης) προς όλες τις ομοσπονδίες έχει πραγματοποιηθεί από τις 13 Αυγούστου 2018, κάτι που πιστοποιείται και από το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ομοσπονδιών έσπευσαν να εφαρμόσουν το μέτρο από την πρώτη στιγμή.

Η νέα παράταση (μέχρι τις 31/12/2018) δόθηκε λόγω του προβλήματος που προέκυψε με την καθυστερημένη επίσημη ενημέρωση των ποδοσφαιρικών σωματείων από την ΕΠΟ. Κάθε άλλη ερμηνεία για τη νέα παράταση στοχεύει μόνο να παραπληροφορήσει και να δημιουργήσει εντυπώσεις για αλλότριους σκοπούς».