Υπεγράφη στο δημαρχείο Χανίων η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου 

Τέλη Οκτωβρίου, αρχές Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανάπλαση της οδού Χάληδων, του βασικού δρόμου που αποτελεί την είσοδο στο παλιό λιμάνι των Χανίων.

Το πρωί στο Δημαρχείο Χανίων υπεγράφη από τον Δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα και τον ανάδοχο του έργου η σύμβαση για να ξεκινήσει το έργο βάση της μελέτης ανάπλασης που είχε εκπονηθεί πριν από τέσσερα χρόνια, επι δημαρχίας Μανώλη Σκουλάκη.

Η σύμβαση του έργου –  κόστους 600.000 ευρώ – προβλέπει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης εννέα μηνών, αλλά – όπως αναφέρθηκε – θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια έτσι ώστε τα έργα να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του επόμενου Απριλίου 

Με βάση τη μελέτη, η οδός Χάληδων μονοδρομείται στο σύνολό της, τα πεζοδρόμια είναι συνεπίπεδα με το δρόμο και διαχωρίζονται με αστικό εξοπλισμό. Παράλληλα θα γίνει αντικατάσταση των στύλων φωτισμού θα δημιουργηθεί υπόγειο δίκτυο οπτικών ινών και θα αντικατασταθεί το δίκτυο αποχέτευσης. Στο έργο περιλαμβάνεται επίσης η πάροδος, που ενώνει τη Χάληδων με την οδό Ζαμπελίου και η πλατεία μπροστά από τον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που το περιμένει για πολλά χρόνια η πόλη και σύντομα θα αποτελεί μια πραγματικότητα», τόνισε κατά την υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

Θα ακολουθήσει και η ανάπλαση της οδού Καραολή και Δημητρίου που θα συνδυαστεί με το έργο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης.

Να σημειωθεί πως το πρωί της Τρίτης στο Δημαρχείο Χανίων θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη μεταξύ καταστηματαρχών της οδού Χάληδων, στελεχών της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου και του εργολάβου, προκειμένου να συζητηθούν όλες οι λεπτομέρειες για την εκτέλεση του έργου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook