Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου Βαγγέλης Καρκανάκης με προσωπική του δήλωση αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Κρήτης για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο νησί.

Αναλυτικά η δήλωση του

«Η υποβάθμιση των υπηρεσιών ασφαλείας στην Κρήτη είναι πρωτοφανής. Πρωτοφανής είναι και η υποστελέχωση των αστυνομικών υπηρεσιών της Κρήτης γεγονός που δημιουργεί ανησυχία και ανασφάλεια στους πολίτες, αλλά και σοβαρά προβλήματα στα καθήκοντα των αστυνομικών.

Για την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η ασφάλεια και η δημόσια τάξη δεν αποτελούν πολιτική προτεραιότητα.

Στις προκαταλήψεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έναντι του αστυνομικού προσωπικού που έχουν αποδυναμώσει τη θέληση και το ενδιαφέρον του και στη συνειδητή παράδοση της χώρας σε διάφορους μπαχαλάκηδες, γιατί από εκεί αντλούσε την εκλογική της πελατεία, έρχεται να προστεθεί και η τάχα αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών. Αναδιάρθρωση στα λόγια, στην πραγματικότητα καταργήσεις και συγχωνεύσεις.

Την ίδια ώρα, οι ενώσεις αστυνομικών ζητούν ουσιαστική ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικές υποδομές, ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες του νησιού. Άλλωστε από τις δικές τους φιλότιμες και υπεράνθρωπες προσπάθειες, παρά τις δυσκολίες, καταφέρνουν να αντιμετωπίσουν το έγκλημα, την παραβατικότητα και την ανομία.

Για τη ΝΔ, η οργανωμένη πολιτεία έχει υποχρέωση να εγγυάται την ασφάλεια, την αξιοπρέπεια και τις ελευθερίες των πολιτών. Κάτι που σήμερα, δυστυχώς δεν συμβαίνει»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook