Για τη φετινή παιδική σκηνή ετοιμάζεται το βραβευμένο έργο της Μπέττυς Πανοπούλου  «Της νύχτας τα καμώματα». 

Η πρεμιέρα της παράστασης  θα γίνει το Σάββατο 27 Οκτωβρίου  στο Κινηματοθέατρο ΑΣΤΟΡΙΑ με 2 παραστάσεις 11.30 το πρωί και 6:00 το απόγευμα. 

Είσοδος 8 ευρώ ενηλίκων και 6 ευρώ παιδικό και ειδικές ομάδες.

Πληροφορίες 2813 013218, 6932 858624

Παρουσίαση

Πριν από πολλά χρόνια, σε τούτον εδώ τον τόπο, έγινε κάτι που όμοιό του δεν έχει ξαναγίνει. . . η Νύχτα έπεσε σε βαριά μελαγχολία. Από τα μάτια της έτρεχαν ποτάμι τα δάκρυα, η καρδιά της έγινε πιο μαύρη κι από την ίδια και όλα αυτά γιατί. . . νόμιζε πως δεν την αγαπά κανείς. Έτσι, την άλλη μέρα το πρωί οι άνθρωποι, μην ξέροντας τι είχε συμβεί, πήγαν στις δουλειές τους, τα παιδιά στο σχολείο τους, τα ζώα στο παιχνίδι τους κι ο ήλιος στον ουρανό, τεντώνοντας τις ηλιαχτίδες του μετά τον βραδινό του ύπνο. Όμως οι ώρες περνούσαν και τίποτα δεν άλλαζε. Δεν ερχόταν ούτε το σούρουπο ούτε το ηλιοβασίλεμα, και συνεχώς όλοι λέγαν καλημέρα. . . (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Η άποψη του σκηνοθέτη (Μάνος Μανιάς)

Μικροί μου φίλοι αγαπημένα μας παιδιά… Πώς  αλήθεια θα ζούσαμε χωρίς την νύχτα;  Ύπνος ή δουλειά; Χιλιάδες επαγγέλματα χωρίς το νυχτοκάματο,  χωρίς ρομάντζα ερωτικά, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς χωρίς… Νύχτα σε θέλουμε. Άσε τα καμώματα…. Κι αν χάθηκες θα σε βρούμε με τις όποιες θυσίες  , με την όποια περιπέτεια…

Να το θυμάσαι. Στις 27 του Οκτωβρίου θα πέσεις και πάλι να ξεκουράσεις τον ήλιο. Να αλλάξετε βάρδια.. Απόκαμε ο καημένος…. Νύχτα! Πού είσαι νύχτα;

Τους ρόλους ερμηνεύουν με σειρά εμφάνισης οι:
Τσιμπούκας Κωνσταντίνος: Δήμαρχος και Πελοπίδας Κρεβατόπουλος
Γιάννης Βάρσος: Σούλης (Κουκουβάγια)
Εύα Περράκη: κυρία Λένα και Φλώρα
Λίνα Θωμαΐδη: Νύχτα και Φώτης Λαμπερός
Συντελεστές
Κείμενο: Μπέττυ Πανοπούλου, Σκηνικά: Νίκος Μανιάς , Κοστούμια: Ειρήνη Μιλαθιάνακη
Χορογραφίες: Μαρία Φαρσάρη, Ηχητικά φωτισμοί: Γιάννης Μανιάς
Επεξεργασία- μουσική επιμέλεια- σκηνοθεσία: Μάνος Μανιάς

Μετά την πρεμιέρα θα ακολουθήσει μια μεγάλη παγκρήτια περιοδεία σε σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς και συλλόγους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook